Vakıflar temsilcisini seçiyor

Vakıflar Genel Meclisi Azınlık Vakıflar Temsilcisi seçimi 28 Aralık Pazar günü Ankara’da yapılacak. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde (VGM) yapılacak olan seçime, Tıbrevank Surp Haç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Toros Alcan, azınlık vakıflarının ortak adayı olarak girecek.

Vakıflar Genel Meclisi’nin 15 üyesinden biri olan Azınlık Vakıfları Temsilcisi, Ermeni, Rum, Musevi, Süryani ve Bulgar vakıflarından oluşan toplam 166 vakfın temsilcilerinin Ankara’da kullanacağı oylarla belirlenecek. 166 vakıf arasında 77 Rum, 53 Ermeni, 19 Musevi, 10 Süryani, üç Keldani, iki Bulgar, bir Maruni ve bir Gürcü vakfı bulunuyor. Vakıflar arsında yapılan centilmenlik anlaşması çerçevesinde, azınlık vakıfları Ermeni adayı destekleyecek ve önümüzdeki dönemde, Vakıflar Meclisi’nde, gayrimüslim toplumlar adına Ermeni bir temsilci yer alacak.

Seçime, Musevi Cemaati eski Başkanı Silvyo Ovadya da aday olarak katılıyor. Ovadya’nın, meclise yedek üye olarak seçilmesi bekleniyor.

24 Kasım Pazartesi günü Vakıflar Arası Dayanışma ve İletişim Platformu (VADİP) toplantısında yapılan seçimle, Toros Alcan’ın, azınlık vakıflarının ortak adayı olarak seçime girmesi kararlaştırılmıştı.

Laki Vingas veda etti

İki dönemdir Azınlık Vakıfları Temsilcisi olan Laki Vingas, görevine veda etmeye hazırlanıyor. Ankara’da Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem’e ve VGM çalışanlarına veda eden Vingas, 23 Aralık Salı günü de, Ermeni basın çalışanlarının katıldığı bir veda yemeği düzenledi. 

Kategoriler

Toplum Vakıflar



Yazar Hakkında