Paris'te yeni saldırı: 2 kişi öldü, 5 rehine var

Paris'in kuzeydoğusundan Porte de Vincennes banliyösünde öğlen saatlerinde bir markette çatışma çıktı, henüz doğrulanmayan bir bilgiye göre iki kişi hayatını kaybetti. Saldırganın en az beş kişiyi rehin aldığı tahmin ediliyor.

Charlie Hebdo dergisinde 12 kişiyi öldüren saldırganlar Paris’in kuzeydoğusundaki Dammartin En Goele kasabasında bir tabela binasında sıkıştırılırken, bir çatışma ve rehine krizi haberi de kentin doğusundaki Porte de Vincennes banliyösünden geldi. 

Yahudiler için gıda satan bir koşer markette çatışma çıktı, AFP 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Saldırganın en az 5 kişiyi rehin aldığı öğrenildi. 

Reuters, marketteki saldırganın, Charlie Hebdo saldırısını düzenleyen Kouachi kardeşlerin sığındığı Dammartin En Goele kasabasındaki kuşatmanın kaldırılmasını talep ettiğini yazdı.

Fransız polisi, rehine krizindeki saldırganın dün bir kadın polisi öldürdüğünden şüphelenilen Amedy Coulibaly (27 Şubat 1982) ve Hayat Boumeddiene'den (26 Haziran 1988) biri olabileceğini açıkladı.

Marketin bulunduğu Porte de Vincennes bölgesindeki sokakların tamamı boşaltıldı.