Cemaat Temsilcisi yoğun mesaide

Cemaat Vakıfları Temsilcisi Toros Alcan, yoğun mesaiyle dolu bir hafta geçirdi.

5 Şubat Perşembe günü Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan'ı ziyaret eden Alcan, daha sonra Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva'ya nezaket ziyaretinde bulundu. Alcan’ın o günkü en önemli teması ise, RUMVADER merkezindeydi. Buluşmada, Alcan, azınlık vakıflarından temsilcilere, faaliyetleri için gereken bütçenin ayrıntılarını aktardı. 

RUMVADER Başkanı Andon Parizyanos, Türk Musevi Cemaati Başkan Yardımcısı Moris Levi, VADİP Genel Sekreteri Harutyun Şanlı, Taksim Surp Agop Ermeni Hastanesi Vakfı Başkanı Bernard Sarıbay, Beyoğlu Süryani Kadim Meryemana Kilisesi Vakfı Başkanı Sait Susin, Şişli Gürcü Katolik Kilisesi Vakfı Başkanı Simon Zazadze, Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanını temsilen Moris Basef ve Keldani Katolik Kilisesi Vakfı Başkanı Yusuf Basmacıoğlu’nun da katıldığı toplantıda, Cemaat Vakıfları Temsilcisi’nin 2015 yılındaki faaliyetleri için sunduğu 140 bin TL’lik bütçe onaylandı. 

Cemaat Vakıfları Temsilci Ofisi kurulacak

Göreve başladıktan sonra, Vakıflar Meclisi’nde iki toplantıya katılan Alcan, 6 Şubat Cuma günü de, azınlık gazetelerinden temsilciler için bir kahvaltı düzenledi. Alcan, Ermeni, Rum ve Yahudi basınından isimlerin katıldığı kahvaltıda kendini tanıttı ve planlarını aktardı. Dedeman Oteli’nde yapılan buluşmada, kurumsallaşma yönünde ilk adımlarını attığını belirten Alcan, İstanbul’da kurulacak olan Cemaat Vakıfları Temsilci Ofisi’nin buna önemli bir katkı sunacağını vurguladı.
Aynı gün, Süryani Metropoliti Mor Filüksinos Yusuf Çetin’e nezaket ziyaretinde bulunan Alcan, önümüzdeki günlerde Ekümenik Patrik Bartholomeos’u da ziyaret edecek. 

Arınç’la buluştu

Azınlıklardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 9 Şubat Pazartesi günü Vakıflar Genel Müdürlüğü’ndeki (VGM) toplantısına katılmak üzere Ankara’ya giden Toros Alcan’ı makamında kabul etti ve Cemaat Vakıfları Temsilcisi seçilmesi münasebetiyle tebrik etti. Alcan’ın azınlık vakıflarının seçim yapmasını engelleyen yönetmelik sorununa ilişkin sorusu üzerine, bu meselenin kendisini de çok üzdüğünü ifade eden Arınç, çok kısa bir süre içinde konuyla ilgili gelişmeler olacağını belirtti. Agos’a konuşan Alcan, VGM’nin, yönetmelikle ilgili tüm çalışmaları yaptığını, hazırlanan taslakların ilgili bakanlıkta değerlendirilmek üzere beklediğini kaydetti. Genel Müdür Adnan Ertem’in, VGM’nin mülhak vakıfların seçimlerinde olduğu gibi denetleyici konumda bir role sahip olması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Alcan, yönetmelikte yakın zamanda bir gelişme olmasını beklediklerini söyledi. 


Kategoriler

Toplum