Ankara 24 Nisan öncesi masaya füzesavar ihalesini koydu

Türkiye, milyar dolarlık füzesavar füze sistemi ihalesini 24 Nisan sonrasına bıraktı. Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkilinin açıklamasına göre Ankara, İhalenin taliplerinden olan ABD ve Fransa'nın soykırımın 100. yılı konusundaki tutumuna göre karar verecek.

Hürriyet Daily News’den Burak Bekdil’in haberine göre Türkiye, ABD’yle yapılacak milyar dolarlık ilk füzesavar füze sistemi ihalesini, Ermeni Soykırımı’nın yıldönümü olan 24 Nisan sonrasına bıraktı. 

Savunma Bakanlığı yetkilisinin açıklamasına dayanan haberde, yetkili ‘hükümet yetkililerinin karar için acele etmemesi gerektiği konusunda uzlaştık, 24 Nisan öncesi bir karar verilmeyecek” dedi.

Bir diplomatın yaptığı açıklamaya göreyse, Ankara’nın, ihale kararını vermeden önce ABD ve Fransa’nın Ermeni Soykırımı’nın 100. yılı konusundaki tutumunu görmek istediği belirtiliyor.

Ankara, hava savunma sisteminin mimarisi için Çin’den bir şirketle Eylül 2013’te anlaşmış, Batılı müttefiklerin baskısı sonucu geçen yaz Avrupalı taliplerle de paralel müzakereler yürütmeye başlamıştı.

Savunma endüstrisinden bir yetkili, ihaleye Fransa ve ABD’den girecek firmaların 2015’in ikinci yarısını beklediğini belirterek, ‘devletlerinin 100. yıldaki konumlarının ihale için ne kadar önemli olduğunu bildiklerini’ ifade ediyor.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında