İç güvenlik paketi için değişiklik önergeleri gündeme gelebilir

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, iç güvenlik paketinin yeniden gözden geçirilmesi için komisyona geri çekilmeyeceğini söyledi. Elitaş, değişiklik için Meclis Genel Kurulu'nu işaret etti; "Ciddi önerge gelirse değerlendiririz".

Al Jazeera’da yayımlanan habere göre, AK Parti Grup Başkanvekileri Mahir Ünal ve Mustafa Elitaş Meclis Genel Kurulu'nda tekrir-i müzakere (yeniden görüşme) yapılabileceğine işaret etti. AK Parti sözcüleri muhalefete "Meclis İçişleri Komisyonu'nun başkanlığında uzman milletvekillerinden bir komisyon kuralım, değişiklik önergeleri bu komisyonda ele alınsın. Ardından dört partinin grup başkanvekili bir araya gelsin" önerisini dile getiriyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden iç güvenlik paketinin yeniden değerlendirme için İçişleri Komisyonu'na çekilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Elitaş, görüşmelerine bugün devam edilecek paketle ilgili muhalefetin önerilerini değerlendirebileceklerini söyledi.

Elitaş, "MHP'den, CHP'den ve HDP'den ciddi önerge gelirse ona bakar değerlendiririz" dedi. 

Daha önce sadece HDP'ye değil tüm partilere paketle ilgili İçişleri Komisyonu üyelerinden oluşan bir heyet kurulması önerisini ilettiklerini belirten Elitaş, "CHP kabul etmedi, diğerleri de öneriye cevap vermedi" dedi.

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye Genel Kurul'da kabul edilen 33 maddenin tümü için tekrir-i müzakere geçerli olmayacak, sınırlı sayıda maddenin yeniden gözden geçirilmesi gündeme gelecek. Aynı kaynaklar paketin yasalaşmasını hızlandırmak için kritik maddeler dışında kalan düzenlemelerin de komisyona geri çekilmeyeceğini belirtiyor.

MHP’nin heyet kurulması ve tekrir-i müzakere yapılması önerilerine sıcak bakmadığı söylenirken, CHP’den Hamzaçebi, “İçişleri Komisyonu Başkanı'nın başkanlığında bir komisyon kurulacaksa paket o zaman komisyona geri çekilsin" ifadelerini kullandı. 

HDP'nin ise Meclis Genel Kurulu'nda tekrir-i müzakere yöntemine sıcak baktığı değişiklik istediği maddelerle ilgili önergeler üzerinde çalıştığı öğrenildi.

132 maddelik iç güvenlik paketinin Cuma gününe kadar 33 maddesi kabul edildi. Hafta sonu çalışmayan Meclis Genel Kurulu mesaisine bugün devam edecek. 33 madde arasında muhalefetin itiraz ettiği maddeler de bulunuyor. 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında