Yeni uygulama Lala&Ara ile keyifli Ermenice

Ermenice için yeni bir mobil uygulama hazırlayan, Beyrut merkezli bir teknoloji firması olan Hamazkayin, ios ve androit sistemler için çocuklara yönelik Lala&Ara isimli yeni bir uygulama tasarladı.

Son yıllarda çocukların tablet, bilgisayar ve akıllı cep telefonlarına ilgisi fazlasıyla artmış durumda. Bir yandan bu alışkanlığın sağlığa, konsantrasyona zararları tartışıladursun, bu imkândan çağdaş eğitim amacıyla yararlanmak da mümkün. 

Bu imkânı Ermenice için devreye sokmayı düşünen ve Ermenice için yeni bir mobil uygulama hazırlayan, Beyrut merkezli bir teknoloji firması olan Hamazkayin, ios ve androit sistemler için Lala&Ara isimli yeni bir uygulama tasarladı. Doğu ve Batı Ermenicesinde ücretsiz indirilebilecek bu uygulamanın amacı çocuklara Ermeniceyi eğlenceli hale getirerek öğretmek.

Üç yaş ve üzerinde çocuklar için tasarlanan oyunlarda, Lala ve Ara karakterleri eşliğinde renkler üzerinden dil alıştırmaları hazırlanmış. Seçilen 10 rengin her biri için dört farklı oyun sunan bu uygulama toplamda renkler üzerine 40 farklı oyuna sahip.

Hamazkayin, Lala&Ara uygulamasının piyasaya sürülebilmesi için bir de online bağış kampanyası başlatıldı. Kickstarter.com sitesinde başlatılan kampanyada, kısa süre içerisinde hedeflenen rakam aşılarak toplam 16 bin üç yüz dolar bağış toplandı. Ermeniceyi yaşat mottosuyla hayata geçirilen projenin ürünü olacak bu yeni uygulama şimdiden merak uyandırdı ve heyecanla bekliyor.

Kategoriler

Toplum Gençler

Etiketler

Ermenice


Yazar Hakkında