Ermenistan ‘İnkar etme’ değil ‘Gölgeyle yüzleş’ diyecek

Ermenistan, ‘siyasi içerikli olduğu’ gerekçesiyle eleştirilen Eurovision şarkısının başlığını değiştirdi. Ülke, Viyana’daki yarışmada ‘İnkar etme’ değil ‘Gölgeyle yüzleş’ diyecek.

Ermenistan Kamu Yayın Kuruluşu AMPTV, Eurovision komitesine ‘Don’t Deny’ (İnkar etme) şarkısının başlığını değiştireceğini bildirdi. Ermenistan’ın şarkısının adı bundan böyle ‘Face The Shadow’ (Gölgeyle yüzleş) olacak.  

AMPTV adına açıklama yapan Gohar Gasparyan, ‘şarkının siyasi bir niyeti olduğu iddialarını bertaraf etmek ve şarkının barış, sevgi ve birlik konseptini güçlendirmek için’ bu kararı aldıklarını açıkladı. 

Eurovision Türkiye grubu , Ermenistan ve Fransa’nın katılacağı parçayla ilgili bir kampanya başlatmış, şarkıların siyasi içeriği nedeniyle Eurovision katılım şartlarını ihlal ettiğini savunarak iki grubun da diskalifiye edilmesini istemişti.  

Ermenistan 19 Mayıs’ta Eurovision Şarkı Yarışması’nın yarı finallerinde sahneye çıkacak. 

Video klip yayında 

Şarkının bestesi Ermeni kompozitör Armen Martirosyan’a, sözleri ise Inna Mkrtçıyan’a ait. Şarkının video klibiyse Ermeni yönetmen Aren Bayadyan tarafından çekilmiş ve geçen günlerde yayınlanmıştı. 

Videoda, kalabalık bir ailenin farklı dönemlerde çektirdikleri aile fotoğraflarından, zamanla her üyenin birer birer eksildiği gözleniyor. Videonun sonlarında aile fotoğrafında dört boş sandalye kalırken, bu sandalyeleri de dünyadaki Ermenileri temsil eden ‘Genealogy’ ekibi dolduruyor 

Şarkının sözleri, “Kalplerimizi kandırmak için pek çok yol buluyoruz / Saklamak için bir dolu oyun oynuyoruz / Rüyalarını takip ettiğinde, içindeki tasaya teslim olduğunda / İnkar ettiğin tüm gölgelerle yüzleş” diye başlıyor.

Tüm müzisyenler belli oldu 

Ermenistan Devlet Televizyonu, Ermenistan’ın 2015 Eurovision Şarkı Yarışması için hazırladığı performansta Etiyopya’dan Vahe Tilbian, Japonya’dan Stephanie Topalian ve Avustralya’dan Mary-Jean O’Doherty Vasmatzian’ın yer alacağını açıkladı. 

Avrupa, Asya, Amerika, Afrika ve Avustralya kıtalarından birer Ermeni sanatçının, Ermenistanlı bir sanatçıya eşlik edeceği ‘Geneaology’ adlı performansa, Avrupa kıtasını temsilen Fransa’dan Essai Altounian, Amerika kıtasını temsilen ABD’den Tamar Kaprelian”ın katılacağı, daha önce yapılan açıklamalarla duyurulmuştu. Böylece, ‘Geneaology’nin beş ayrı kıtadan temsilcileri belirlenmiş oldu.

Beş kıtaya Ermenistan’dan katılacak isim ise Inga Arshakyan olacak. 



Yazar Hakkında