Sarkisyan: Türkiye’nin ‘sıfır sorun’ politikası ‘sıfır komşu’yla sonuçlandı

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye’nin “Komşularla sıfır sorun” politikasının “Sıfır komşu” ile sonuçlandığını belirterek “Türkiye’nin asıl amacı kendi yeni Osmanlıcı politikalarını dayatmaktı, bu nedenle Suriye gerilimi Ermenistan’ın da aralarında olduğu komşularına yansıdı” dedi.

Bianet’ten Elif Akgül’ün haberine göre, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, “At the Foot of Ararat” Uluslararası Medya Forumu’nda yaptığı konuşmasında Ermenistan’ın 2009’da Türkiye ile imzaladığı protokolleri meclisten çektiğini hatırlatarak “Bu Türkiye ile tüm ipleri attığımız anlamına gelmiyor” dedi.

Amaçlarının “Türkiye toplumuyla birlikte soykırımın tanınmasını sağlamak” olduğunu belirten Serkisyan “21. yy’da Ermeniler dünyanın her yerinde. Dünyanın her bir köşesindeki her bir Ermeni soykırımın psikolojik, siyasi, kültürel ve dilsel sonuçlarını yaşamaya devam ediyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 24 Nisan’daki soykırımın 100. yıldönümü anmalarına davet ettiklerini hatırlatan Sarkisyan şöyle konuştu:

“Türkiye’nin Çanakkale Savaşı için 24 Nisan’da anma yapmasının kendi tarihsel başarılarını korumak değil, 24 Nisan’da uluslararası toplumun ilgisini başka yöne çekme çabası olduğunu düşünüyorum.Bence Türkiye hükümeti, savaşın kronolojisini de değiştirmeye çalışarak kendisini garip bir pozisyona sokuyor.”

Sarkisyan soykırımının tanınması için Türkiye toplumuna çağrı yaparak “Gençler kendilerini geçmişin bu ağır yükünden kurtaracaklar” diye konuştu.



Yazar Hakkında