New York'ta Soykırım kurbanları anısına helva dağıtılacak

ABD’deki ‘Anadolu Diasporası Birliği (Anatolian Diaspora Association-ADA) isimli oluşum, 24 Nisan’da New York’ta Ermeni Soykırımı’nda hayatını kaybedenler için helva dağıtacak. Birliğin başkanı Mehmet Umut Ermeç, Ermeni ve Türklerin kültüründe ortak olan bu anma şeklini hayata geçirmek istediklerini söylüyor.

Bir sene önce kurulan Anadolu Diasporası Birliği (ADA), 24 Nisan’da New York’taki Columbus Circle’da soykırımda hayatını kaybedenler anısına helva dağıtacak. Anadolu’dan sürülen toplulukların New York’ta bir araya gelmesi için kurulan oluşum, Alev, Süryani, Ermeni, Rum gibi çeşitli etnik kökenli insandan oluşuyor. 

24 Nisan 2012’de Türkiye’nin New York Konsolosluğu önünde Ermeni Soykırımı’nı tanımadığı için Türkiye’yi tek başına protesto eden ADA Başkanı Mehmet Umut Ermeç, ‘Anadolu’da Ölülerimizin ardından ne yaparız?’ sorusuyla etkinliğin şekillendiğini söylüyor: “Ermenilere ve Türklere aynı şekilde hitap edebilecek, her iki kültürde de karşılığı olan, benzer tepkiler yaratacak bir etkinlik üzerine düşünüyorduk, "Ölülerimizin arkasından ne yaparız?” diye sorunca cevap kendiliğinden geldi. 

Anma, 24 Nisan’da saat 14.00’de Columbus Circle’da gerçekleşecek. 



Yazar Hakkında

1987 İstanbul doğumlu. Agos web sitesinin editörü; insan hakları, ifade özgürlüğü, çevre hareketleri, güncel politika ve yaşam haberleri yapıyor.