Yemen Dışişleri Bakanı: hava saldırılarına son verilmeli

Yemen Dışişleri Bakanı Riyad Yasin, Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçlerinin ülkesindeki isyancı Husilere karşı düzenlediği hava saldırılarına mümkün olan en kısa sürede son vermelerini istedi.

BBC'ye konuşan Yasin, Husilerin ilerleyişinin durdurulması halinde, bombardımanın birkaç gün, hatta birkaç saat içinde sona erebileceğini kaydetti.

Hava saldırılarından kimsenin hoşnut olmadığını belirten Yasin, bununla birlikte Husiler üzerinde şok etkisi yapabilecek bir harekatta bulunmaları için komşu ülkelerden yardım istemek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Yemen'deki Husilere yönelik hava saldırıları dün gece de sürdü.

Başkent Sana'nın gece boyunca patlamalar ve uçaksavar ateşiyle sarsıldığı, en az 18 kişinin öldüğü, birçok kişinin de kenti terk etmekte olduğu bildiriliyor.

Daha önce de 24 saati aşkın bir süredir devam eden hava saldırılarında aldırılarda en az 39 sivilin öldüğü yolunda haberler alınmıştı.

Saldırılarda başkent Sana'nın kuzeydoğusunda petrol üretilen Marib bölgesinin de vurulduğu bildiriliyor.

İngiliz Reuters ajansının haberine göre bölgede bulunan Safer petrol tesislerine sadece beş kilometre uzaklıktaki bir radar istasyonu da saldırılarda yıkıldı.

Suudi Arabistan, Yemen'deki isyancıların askeri gücüne ağır bir darbe indirene kadar operasyonun süreceğini açıklamıştı.

Husiler Ocak ayında başkent Sana'yı ele geçirmiş, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi ev hapsine almış ve beş kişilik bir "Başkanlık Konseyi" oluşturmuşlardı. 

Erdoğan Suudi Kralı'yla telefonda görüştü 

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Suud Kralı ile yaptığı görüşmede, Yemen'de Husi milislerinin, varılan tüm anlaşmaları ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararını çiğnemelerinin kaygı verici olduğuna dikkati çekti. 

Erdoğan, France24’e verdiği demeçte Türkiye’nin Yemen operasyonuna lojistik destek verebileceğini söyleyerek "İran ve terörist gruplar Yemen'den çekilmeli" demişti. 

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında