Patrikhane’den 24 Nisan ayinine çağrı

Türkiye Ermenileri Patrikliği, 24 Nisan Cuma günü Kumkapı Meryemana Patriklik Kilisesi’nde düzenlenecek ayine geniş katılım sağlanması için resmi Facebook hesabından çağrıda bulundu.

Patrikhane’nin resmi Facebook hesabından yapılan çağrıda, 24 Nisan’da düzenlenecek ayine ilişkin ayrıntılar paylaşıldı. Kutsal Diriliş Yortusu’nun (Paskalya) ardından kilisenin kırk gün boyunca Paskalya coşkusunu yaşadığı ve kilise tarafından İsa’nın Kutsal Dirilişi’nin vaaz edildiği belirtilen açıklamada “I. Dünya Savaşı’nda inançları uğruna kurban olanlar ve azizler mertebesine yeni yükseltilen şehitlerin anılması aynı döneme tesadüf ediyor” denildi.  

Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan’ın başkanlık edeceği ayinde, vaazı da Başepiskopos Ateşyan verecek. Patrikhane’ye bağlı tüm ruhanilerin hazır bulunacağı Kutsal Sunu (Badarak) ayininde ilahileri İstanbul’daki Ermeni korolarından üyelerin oluşturduğu şef Hagop Mamigonyan yönetimindeki ‘Birleşik Koro’ seslendirecek.

“Azizleri anmak ve onların ruhlarıyla paydaşlık kurmak için en doğru yöntemin Badarak ayini olduğu” ifade edilen açıklamada tüm vakıfların, kuruluşların ve cemaatin katılımının arzu edildiği kaydedildi.   

Kategoriler

Toplum Kilise