Yalçın Bayer'den ırkçılık kokan köşe yazısı

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, köşesinde “Ermeniler gına getirdi" başlıklı bir yazıya yer verdi. ‘Prof. Dr. Atilla Çetin’ imzasıyla yayımlanan ve olduğu gibi gazeteye konulan yazıda Ermeniler için ‘azgınlıkları gına getirdi’ ve ‘hain’ gibi ırkçı ve ayrımcı ifadeler kullanılıyor.

Bayer’in köşesinde yayımlanan "Ermeniler gına getirdi" başlıklı yazı, "Her yıl 24 Nisan öncesinde ve sonrasında, Ermenilerin dünya çapında yaptıkları azgınlıklar doğrusu gına getirdi" diye başlıyor. “Ermenileri Avrupa devletlerinin kışkırttığını, onların Türklere ve Kürtlere zulmettiğini, bu yüzden de Türklerin kendilerini korumak için müdafaaya geçtiği” gibi iddiaların yer aldığı yazıda “Ermenilerin en büyük hatası şudur; hiçbir devlet, hiçbir devlet savaş halindeyken düşmanla işbirliği yapan, yaşadığı ülkeyi arkadan vuran tebaasını affetmez. O bir haindir. Ve cezasını görür” deniyor.

"Ermenilere, Türk toplumu insani duyarlılık gösterdi, insani yardım elini uzattı. Birçok Ermeni kızı Türk gençleri ile evlendirildi. Komşu Ermeni aileleri korundu" gibi iddialara da yer veren metinde “Ey aydınlar, basın mensuplara, Ermeni hayranı akademisyenler, ‘saf araştırmacılar’ vs. önce ulusal çıkarlarınızı ve devletin onurunu düşünün’deniyor. 

Kategoriler

Güncel Basın



Yazar Hakkında