Erdoğan'dan diasporaya: 24 Nisan'da kendileri çalıp kendileri oynayacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ile birlikte ortak açıklama yaptı: "Ermenistan, 24 Nisan Çanakkale 100'üncü kutlamalarını, 'Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış' kabilinden, güya onlara misillime yapıyormuşuz havasında konuşuyor. Bizim öyle bir derdimiz yok."

ABD Başkanı Obama’nın 24 Nisan açıklamasında soykırım kelimesini kullanıp kullanmayacağıyla ilgili olarak “Sayın Obama'dan böyle bir şeyi duymak istemem. Böyle bir şeyi de beklemiyorum. Türkiye'nin Amerika'daki yeri bellidir” dedi.  

Erdoğan, soykırımın 100. yılı için Ermenistan’da yapılacak anmalarla ilgili konuştu: 

"Şimdi, 24'ünde de ne yapacaklar; Ermenistan'da  bir araya gelecekler, kendileri çalıp, kendileri oynayacaklar. Konuşacaklar, edecekler, Türkiye'ye hakaretler edecekler. 24 Nisan'da biz de Çanakkale'de bir  araya geleceğiz ama Çanakkale'de bizim gündemimizde Ermenistan yok. 23 Nisan'da yani yarın İstanbul'da biz dünya barışını konuşacağız, bizim farkımız  bu."

"24 Nisan Çanakkale 100'üncü kutlamalarını Ermenistan, hani 'Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış' kabilinden, güya onlara  misillime yapıyormuşuz havasında konuşuyor, böyle bir değerlendirmenin içine  giriyor. Bizim öyle bir derdimiz yok. Bizim böyle bir endişemiz de yok. Orada ne  konuşurlarsa konuşsunlar, 24 Nisan'da Türkiye'ye gelen 100'e yakın devlet  başkanı, başbakan, bakanlar, büyükelçiler orada ne yapıldığını gayet iyi  görecekler."

Avrupa Parlamentosu’nun sokyırım tasarısı kararını da değerlendiren Erdoğan, “Avrupa Birliği bizim  arkamızdan değil, çok çok gerimizden geliyor. En son yaptıkları açıklama, 'arşivlerin açılması' diyor. Ben 12 yıldır bu arşivleri her an açmaya hazır  olduğumuzu söylüyorum. Ya bunların kulağı var duymuyor veya başka şeylerle  meşguller. Biz arşivlerimizi açmaya hazırız, Ermenistan'ın varsa bu noktada  arşivi, onlar da arşivlerini açsınlar” ifadelerini kullandı.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında