Uçmuş bunlar

Bugün 70 milyonluk nüfusun %1’ini dahi oluşturmayan gayrimüslimler, Pegasus Havayolu’na göre tanrının varlığını kabul etmiyor. Havayolu şirketi, Anadolu'da uçtuğu yerlerde bundan 100 yıl öncesine kadar binlerce kilisenin olduğundan bihaber elbette.

Gün geçmiyor ki Türkiye’de fantastik bir olay, fantastik bir bakış açısı karşımıza çıkmasın. Yurdumuzun dört bir yanını seçim heyecanı sarmışken, bu yurdumuzun dört bir yanına uçak seferleri yapan Pegasus Havayolları’nın başarıyla imza attığı bir skandal ortaya çıktı. Havayolu şirketi, biz çok saygıdeğer yolcuları A noktasından B noktasına giderken yolda sıkılmayalım diye, bilumum turizm dergilerinin yanı sıra bir de bulmaca eki koymuş, çözmelik. Bulmacada karşımıza çıkan sorulardan biri, gayrimüslimlere verilen ad. Cevabı kâfirmiş. Hani şu Türk Dil Kurumu’nda ‘Tanrı’nın varlığını ve birliğini inkâr eden kimse’ anlamına gelen kelime var ya, işte o. Hani şu her fırsatta hakaret olarak gündelik hayatta karşımıza çıkan ve ateizmi kötüleyen kelime var ya, hah, işte aynen o.

Bugün 70 milyonluk nüfusun %1’ini dahi oluşturmayan gayrimüslimler, Pegasus Havayolu’na göre tanrının varlığını kabul etmiyor. Anadolu’nun her köşesine uçan havayolu şirketi, gittiği yerlerde bundan 100 yıl öncesine kadar binlerce kilisenin olduğundan bihaber elbette. Bu gurur hepinizin. Günümüzde tamamen yıkıntı hale gelmemeyi başarabilen kiliseler, ahır veya spor salonu olarak ev sahipliği yapıyor kadim Anadolu insanına. Şaşırmayın, bu gurur da hepinizin. Orada ne bir kilise bırakıldı ne de Hıristiyan. Çoğunu öldürdünüz, bir sürüsünü sürdünüz, kalanları da kendinize benzettiniz, ‘yaşamak için İslam’ı seçeceksin’ dediniz. Bıraksaydınız da kendi özgür iradeleriyle istedikleri dine mensup olsalardı. Onun yerine 100 yıl sonra kâfir oldular.

Ne diyelim, uçmuş bunlar. Bu kez biraz yüksekten.

Kategoriler

Güncel Misafirhane

Etiketler

kafir


Yazar Hakkında

1990 İstanbul doğumlu. Kültür sanat, müzik, insan hakları ve güncel politika haberleri yapıyor.