Kamp Armen nöbetinde 3. gün

Kamp Armen direnişi üçüncü gününe girdi. Dayanışmanın büyümesi için yarına geniş katılımlı bir buluşma çağrısı yapıldı.

6 Mayıs Çarşamba günü, iş makinelerinin girerek kampın bir kısmını yıkmasının ardından, yıkımı durdurmak için bölgeye pek çok insan gitmiş ve yıkım engellendikten sonra kampta nöbet başlamıştı. 

Dün akşam saatlerinde yağan şiddetli yağmura rağmen kamptaki nöbet devam ediyor. Kamp Armen'de şu anda yaklaşık 20 kişi bulunurken katılımın akşam saatlerinde artması bekleniyor. 

Dün HDP milletvekili adayı Hüda Kaya ve CHP milletvekili adayı Melda Onur’un ziyaret ettiği kampa bugün de CHP milletvekili adayı Selina Doğan bir ziyarette bulundu.

Kamp Armen’de bugün itibariyle atölye çalışmaları da başladı. Saat 12.00’de başlayan, Galatasaray Üniversitesi öğretim görevlisi Buket Türkmen’in sosyoloji atölyesinin ardından, saat 13.00’te Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Muzaffer Kaya moderatörlüğünde bir tarih atölyesi düzenlenecek. Çevre temizliğinin ardından saat 16.00’da Sabancı Üniversitesi öğretim görevlisi Nedim Nomer de bir sosyoloji atölyesi düzenleyecek.

Cumartesi buluşma çağrısı

Cumartesi günü içinse geniş katılımlı bir buluşma çağrısı yapıldı. Bakırköy ve Kadıköy’den kalkacak otobüslerle Kamp Armen’e ulaşmak mümkün olacak.

Buluşma, Sevag Balıkçı'nın annesi Ani Balıkçı'nın Ermeni atölyesiyle başlayacak. Fidan dikimi ve çevre temizliğinin ardından, kampa ziyarete giden ortaokul öğrencilerinin ve Murat Akdağ'ın hazırladığı bir tiyatro atölyesi, ardından da Pakrat Estukyan'ın edebiyat atölyes düzenlenecek. Eski kamp sakinlerinden Garabet Orunöz’ün de emek verdiği, Kamp Armen’in hikayesinin anlatıldığı ‘Kaybolmayın Çocuklar’ belgeselinin ardından akşam Vomank grubu Kamp Armen bahçesinde bir konser verecek.

Kamp Armen dayanışmasının ilk gününde ihtiyaç listesi hazırlanmıştı. Şu anda kampta bulunanların aktardığı kadarıyla komşular sayesinde yemek sıkıntısı yaşanmıyor fakat ‘gelenlerin ışıldak ya da fener getirmesinin makbule geçeceğini’ ekliyorlar.  

Kategoriler

Toplum Okullar Gençler

Etiketler

Kamp Armen


Yazar Hakkında