Evren'in cenazesinde 'hakkımızı helal etmiyoruz' diyen 4 kişi gözaltına alındı

12 Eylül darbesinin mimarı olan Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in cenazesine hükümetten ve siyasi partilerden hiçbir temsilci katılmadı. Törendeki helallik sırasında ‘helal etmiyoruz’ diyerek protesto gösterisi yapan 4 kişiyse gözaltına alındı.

Evren'in cenazesi Ahmet Akseki Camisi'nde düzenlendi. 

Cenaze törenine, Genelkurmay Başkanı Vekili ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ile eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çevik Bir, eski bakanlardan İsmet Sezgin ile Mehmet Ağar, Fenerbahçe Kulübü 2. Başkanı Nihat Özdemir, eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile Afganistan Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticileri katıldı. 

Törende, Prof. Dr. Celal Şengör "Sana müteşekkiriz. Nur içinde yat komutanım" yazılı çelengi ile Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığı, Evren ailesi ve Ergenekon Partisi'nin gönderdiği çelenkler dikkat çekti. Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerden ise törene katılım gerçekleşmedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, helallik alınması sırasında, "Hakkımızı helal etmiyoruz" diye bağıran 4 kişi ise gözaltına alındı 

Taraf gazetesinin haberine göre, cenazede protesto gösterisi yapan kadınlardan biri, Ülkücülerin liderlerinden, Abdi İpekçi cinayeti ve Mehmet Ali Ağca'nın kaçırılmasıyla ilgili idamla yargılanıp beraat eden Yılmaz Durak’ın eşi.

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında