AVM'deki kilise ve sinagog 'çevre baskısı' gerekçesiyle kapatıldı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde geçtiğimiz günlerde hizmete açılan mobilya AVM’si Mobiliyum’da bulunan kilise ve sinagog, saldırılar ve 'çevre baskısı' gerekçesiyle kapatıldı.

Cihan Haber Ajansı'nın haberine göre, Mobiliyum AVM Kurucu Başkanı Haluk Özbek, yaptığı yazılı açıklamada "İnegöl’ümüze, uluslararası kimliğe sahip, bu denli büyük bir projeyi kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşarken, Mobiliyum projemizde mescit olmasının yanı sıra yabancı ibadethanelerin de yer alması sebebiyle bazı gruplar tarafından, hiç hak etmediğimiz, çirkin ve anlamsız saldırılara maruz kaldık” dedi.

Basın yoluyla ve fiili olarak saldırılara maruz kaldıklarını dile getiren Haluk Özbek, kompeksin içinde bulunan kilise ve havrayla ilgili olarak 'yabancı ibadethanelerle ilgili kararımızı, şuan için uygulamada durdurma kararı aldık" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin en büyük mobilya mağazası olarak tanıtılan ve açılışı 10 Mayıs'ta yapılan AVM, içine inşa edilen sinagog ve kilise nedeniyle gerek yerel medya gerek ulusal ölçekteki bazı basın organları tarafından hedef gösterilmişti. 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında