Kamp Armen’de belirsizlik sürüyor

Kamp Armen’in iadesi konusunda bu hafta da somut bir gelişme olmadı. HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ile görüşen Başbakan Davutoğlu, bu yönde gerekli talimatları verdiğini ve takipçisi olacağını belirterek, verdiği talimatı tazeleyeceğini söyledi. Mülkün sahibi Fatih Ulusoy’un geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalar ise tartışma yarattı.

Kamp Armen’de tapu iadesi sürecindeki belirsizlik devam ediyor. Mülk sahibi Fatih Ulusoy’un bağış yapacağını açıklamasının üzerinden bir ayı aşkın süre geçmesine rağmen, henüz bağış yapılmadı. HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, konuyu Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla görüştü. Paylan, Başbakan Davutoğlu’nun konunun takipçisi olacağını söylediğini aktardı. 

Ulusoy’un şartı

Mülk sahibi Fatih Ulusoy ise geçtiğimiz hafta Vatan gazetesine yaptığı açıklamada, sürecin askıda olduğunu söyledi. Ulusoy, kamp olarak kalması yönünde şart koştuğunu, ancak vakfın bunu kabul etmediğini iddia etti. Ulusoy’un iddiası üzerine Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı avukatı Sebu Aslangil Agos’a bir açıklama yaptı. Aslangil şöyle konuştu: “Kamp Armen arazisinin gelecekte kamp olarak kullanılıp kullanılmayacağına dair vakfımızdan kaynaklanan herhangi bir soru işareti yok. Hatta hibe işlemi gerçekleştirilirken tapuda bu yönde şerh konulması bizim de taleplerimiz arasında. Yani böyle bir şartın Gedikpaşa Protestan Kilisesi Vakfı tarafından kabul edilmemesi gibi bir durum söz konusu değil.”

Bağışın gerçekleşmesi için, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş da, Ulusoy ile görüşmelerini sürdürüyor.

Kamp Armen’in iadesi konusu, Mayıs ayında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gündemine taşınmıştı. Mülk sahibi Ulusoy, 22 Mayıs’ta bağışlayacağını duyurduğu açıklamasında, Başbakan Davutoğlu’nun ‘ricası ve talimatı’ olduğunu belirtmişti.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, TBMM Başkanlığı Seçimi’nin ilk iki turunun yapıldığı Salı günü, Başbakan Davutoğlu’yla görüştü. Paylan, iadenin gerçekleşmediğini, Başbakan’a iletti. Paylan, görüşmeye ilişkin Agos’a şu bilgileri verdi: “Kamp Armen’le ilgili 52 gündür bekleyişimizin devam ettiğini ve aslında bu beklentinin çok eski bir beklenti olduğunu ilettim. Bu adalet talebimizin bir an önce nihayete ermesi için desteklerini istedim. Kendisi de bu yönde gerekli talimatları verdiğini ve takipçisi olacağını söyledi. Verdiği talimatı tazeleyeceğini söyledi.” 

Kategoriler

Toplum Okullar Gençler



Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.