Ani için çalışma başlatıldı

Binlerce yıllık geçmişe sahip Ani Antik Kenti'nin UNESCO tarafından "dünya mirası" kabul edilmesi için çalışma başlatıldı.

Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ani Antik Kenti'nin, kabul edilmesi halinde Türkiye’deki 16'ncı dünya mirası olacağını anlattı.

Ani Antik Kenti'nin yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini belirten Doğanay, “Bakanlık olarak Şubat 2015'te Ani Antik Kenti için çok kapsamlı bir dosya hazırlayarak UNESCO’ya başvuruda bulunduk ve geçici listeye alındık. Asıl liste için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Doğanay,  UNESCO tarafından görevlendirilecek ekibin Kars'a gelerek incelemelerde bulunacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Dünya Mirasları listesinde, Türkiye’de bulunan kültür varlığı sayısı 15’e çıktı. Dünya Mirası listesine son olarak Diyarbakır Surları-Hevsel Bahçeleri ve Efes Antik Kenti girdi. Eylül'de UNESCO’dan bir ekip Kars'ta son çalışmalarını yapacak. Bu senenin sonunda Ani Antik Kenti'nin Türkiye’deki 16'ncı dünya mirası olarak kalıcı listede yerini almasını bekliyoruz.” 

Kategoriler

Toplum Kilise Türkiye



Yazar Hakkında