Koalisyon için karar günü

AKP ve CHP arasında koalisyon için bugün son görüşme yapılacak. Başbakan Davutoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun akşam saatlerinde yapacağı görüşmeden ya koalisyon kararı çıkacak ya da seçim ihtimali güçlenecek.

AKP ile CHP arasındaki koalisyon görüşmeleri, bugün saat 18.00’de yapılacak görüşmeyle nihayete eriyor. Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleşecek toplantıda Davutoğlu’na AKP adına Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu’na da partisinin ön görüşme heyeti başkanı Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç eşlik edecek.

Toplantıdan koalisyon kararı çıkmaması durumunda seçimin yenilenmesi ihtimali güçlenecek ve siyasi partiler hazırlıklara başlayacak. 

Ankara’da erken seçim ihtimalinin daha yüksek olduğu konuşulsa da toplantıdan koalisyon kararı çıkarsa daha önce görüşen AKP ve CHP heyetleri yeniden bir araya gelecek ve bu kez hükümet programı üzerinde çalışılacak.

Koalisyon için 14 ilke belirleyen CHP, bu ilkelerden bazılarının ‘Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması' hedefi doğrultusunda ertelenebileceği mesajını vermişti. Bugün yapılacak görüşmede, Kılıçdaroğlu'nun söz konusu ilkeleri daha da esneteceği ve erken seçimden kaynaklanabilecek olası kaos ortamı konusunda Davutoğlu'nu uyaracağı ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu, bugünkü toplantı sonrasında yarın Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK), ertesi gün de TBMM Grubu'nu toplayacak ve çıkan sonuç doğrultusunda partisinin stratejilerini belirleyecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmede sergilenecek tavrı belirlemek üzere önceki gün MYK'yı topladı. Bugün görüşmeden hemen önce ise konuyu Bakanlar Kurulu'nda değerlendirecek. AKP'deki genel havanın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteği doğrultusunda CHP ile bir koalisyon kurulmaması yönünde olduğu kaydediliyor. 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında