Vakıflı’da hazırlıklar tamam, konuklar bekleniyor

‘Türkiye’nin Son Ermeni köyü’ Vakıflı’da, on yıllardır geleneklere uygun şekilde kutlanan ve halkın ‘Hirisı Zadag’ (Keşkek Bayramı) olarak adlandırdığı Meryem Ana Yortusu için hazırlıklar tamamlandı.

Son yerel seçimler sonrası, ilgili yasa uyarınca zorunlu olarak mahalle statüsü alan köyün her köşesinde yoğun bir faaliyet göze çarpıyor. Bir yandan Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yol, su, elektrik bakım ve onarım çalışmaları devam ederken, diğer yandan da, temeli 2014 Aralık ayında atılan kilise ek binasının inşaatına devam ediliyor. Çevre düzenlemeleri ve rekreasyon çalışmaları, köyü büyükçe bir şantiye alanına çevirmiş durumda. 

Çalışmalarda sona yaklaşıldığını açıklayan köyün emektar muhtarı Berç Kartun, şunları söyledi: “Bu yıl, Asdvadzadzin Yortusu’nu Vakıflı’da kutlamak ve o coşkuyu bizimle birlikte yaşamak için yurtiçi ve yurtdışından gelecek konuklarımızı daha güzel ağırlamak amacıyla tüm imkânlarımızı seferber ettik. Daha önce köyümüzü ziyaret etmiş konuklarımız bu yıl da gelirlerse, kesinlikle daha farklı ve daha güzel bir Vakıflı’yla karşılaşacaklardır. Tüm dostlarımızı coşkumuzu paylaşmaya davet ediyoruz”

Köy kilisesinin vakfının başkanı Cem Çapar ise, 2015 yılının aynı zamanda atalarının 1915 kırımından ‘mucizevi kurtuluşu’nun yüzüncü yıldönümü olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bizler için çok anlamlı olan bu yıldönümünü, tarihimize ve zengin kültürümüze yakışır bir şekilde idrak etmek ve bayramımızı her yıldan daha coşkulu bir şekilde kutlamak için yıl boyunca çalıştık ve hazırlıklarımızı tamamladık. Kilisemizin ek binasının inşaatını, maddi imkânlarımız çok sınırlı olmasına rağmen, kesintisiz olarak sürdürüyoruz. Umuyorum ki, şenlik kapsamında yapacağımız kültürel etkinliklerin birkaçını, donanımlarının tümü hazır olmasa bile, kilisemizin yeni inşa edilen salonunda yapabileceğiz.”

Şenlik ve konserler

Asdvadzadzin kutlamalarında, İstanbul’dan Vomank grubunun yanı sıra yerel sanatçılar, gençlik korosu ve davul-zurna ekiplerinin de yer alacağını belirten Çapar, “Vakıflı’nın tüm dostlarını, ekmeğimizi, ‘harisa’mızı, üzümlerimizi paylaşmaya; kol kola, omuz omuza halaya durmaya, ‘Koçari’ye, ‘Dapki’ye, ‘Dzundır Havu’ (ağır hava) oynamaya davet ediyoruz. Bizleri onurlandırmanızı bekliyoruz” dedi.

İstanbul’daki Vakıflı Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu’nun başkanı Vartuhi Küçükmısırlıyan da, organizasyonda aktif görev alacaklarını; şenliklere katılmak isteyenlerden dileyenlerin kendilerine telefonla ulaşabileceklerini belirtti.

Vartuhi Küçükmısırlıyan: 0535 832 14 38
Misak Hergel: 0536 428 84 37

Kategoriler

Toplum Kilise

Etiketler

Vakıflı Köyü


Yazar Hakkında