Gayrimüslim okullarına kayıt, müdür inisiyatifinde

Kaldırılan ‘soy kodu’ uygulaması sonrası gayrimüslim okulların durumu Patrikhane’de yapılan toplantıda görüşüldü. Toplantıda öğrenci kayıtlarının nasıl yapılacağı tartışıldı.

Gayrimüslim okullarına kayıt olmak isteyen öğrencilere yönelik  ‘soy kodu’ uygulaması, tepkiler nedeniyle kaldırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, 28 Haziran’da yayımladığı genelgeyle okullara kayıt için yetkiyi okul müdürlerine vermişti.  Bu yıl başlayacak olan uygulama konusunda okul müdürleri ve Patrikhane de mutabakata vardı.  

Ermeni toplumunun ilgili kurumları, kayıt uygulamasıyla ilgili olarak, 5 Ağustos Çarşamba günü Patrikhane’de bir toplantı yaptı. Başepiskopos Aram Ateşyan’ın başkanlık ettiği toplantıya vakıf yöneticileri, okul müdürleri, VADİP Eğitim Komisyonu üyeleri, VADİP Başkanı Bedros Şirinoğlu, Vakıflar Genel Meclisi Azınlık Vakıfları Temsilcisi Toros Alcan ve HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan katıldı. Yaklaşık iki saat süren toplantıda, kayıtların nasıl yapılacağının yanı sıra okulların sorunları da tartışıldı.

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada “Ermeni okullarına kayıt olabilmesi için, ilgili çocuğun Ermeni cemaatine ait olma kriterlerini taşıyıp taşımadığının kontrol edilmesine ve kriterleri yerine getirmeyen çocukların okullara kaydının yapılmayacağına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Toplantıda ayrıca, kayıt sırasında ortaya çıkabilecek sorunların çözümü için Danışma Kurulu oluşturulmasına karar verildi.  

Kategoriler

Toplum Okullar



Yazar Hakkında