Yavaş-Gamats Yaz Okulu bu kez Ermenistan’da

Bu yıl ikincisi gerçekleşecek Yavaş-Gamats adlı yaz okulu etkinliği Ermenistan'da 9 Ağustos'ta başlıyor.

Helsinki Yurttaşlar Derneği (hYd) ve Helsinki Yurttaşlar Meclisi (HCA) Vanadzor ofisinin, Türkiye ve Ermenistan toplumları arasında güven inşasına ve barışma sürecine destek vermek amacıyla oluşturduğu yaz okulu etkinliği, 9-16 Ağustos tarihleri arasında Ermenistan’da düzenlenecek. Bu yıl ikincisi düzenlenen Yavaş-Gamats adlı yaz okulu ilk kez geçen yıl Ağustos ayında Kocaeli’nde Türkiye ve Ermenistan’dan öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının katılımıyla yapılmıştı. 

Söz konusu yaz okulu, iki ülkeden sekiz sivil toplum kuruluşunun, Avrupa Birliği’nin ‘İstikrar Aracı’ fonu desteğiyle hayata geçirdiği ‘Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı’ kapsamında düzenleniyor.

Yaz okuluna Türkiye ve Ermenistan’dan 20’şer genç eğitimci davet edildi. Katılımcıların yarısını sınıf öğretmenleri ile çeşitli branşlardan öğretmenler, diğer yarısını ise öğretmen adayı ve eğitim fakültesi öğrencileri oluşturuyor.

Her alandan katılım

Program kapsamında Türkiye ve Ermenistan’dan akademisyen, eğitimci, yazar, gazeteci, araştırmacı ve sinemacılar sunumlar yapacaklar. Programda film gösterimleri ve grup çalışmalarının yanı sıra, ‘Etnik ve dinsel temelli ayrımcılık’, ‘Türk edebiyatında Ermeniler, Ermeni edebiyatında Türkler’, ‘Bir zanaat olarak tarihyazımı’, ‘Medya okuması ve etkin medya kullanımı’, ‘Dijital çağda öğretmenlik’, ‘Anadolu’da Ermeni kültür izleri’, ‘Ermeni basın yayın tarihi ve süreli pedagojik yayınlar’ gibi başlıklarla, çeşitli seminerler ve atölye çalışmaları düzenlenecek.

Programla ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Kategoriler

Toplum Okullar Gençler



Yazar Hakkında