Ahmet Hakan’a saldırı

Gazeteci Ahmet Hakan, Nişantaşı’nda evinin önünde dört kişinin saldırısına uğradı. Hakan’ın burnu ve kaburgası kırıldı.

Gazeteci Ahmet Hakan, dün gece CNN Türk’te sunduğu “Tarafsız Bölge” programının ardından evinin önünde saldırıya uğradı.

Saat 00.35’te  34 VY 7765 plakalı siyah Honda marka otomobille gelen dört kişiden biri korumasına yönelirken, diğer üçü Ahmet Hakan’a saldırdı. 

Saldırganlardan üçü gece, biri sabaha karşı yakalandı.

Hakan: Bildiğimiz yolda yürüyeceğiz

Saldırı haberini alan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök ve DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci hastaneye gitti.

Ahmet Hakan, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ile bir mesaj gönderdi. Hakan, 'Bu tür saldırılardan hiç bir şekilde yılmayacağız. Korkmuyoruz. Bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Dört şüpheli gözaltında

Gözaltına alınan şüpheliler, Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Emniyet yetkilileri gözaltına alınan şüpheliler hakkında bir açıklama yapmadı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Tehdit ediliyordu

Star Gazetesi yazarı Cem Küçük, 9 Eylül günü köşesinden Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ı tehdit etmişti.

Küçük, 'Şizofrenik ve PKK’lı bir hırsız portresi: Ahmet Hakan' başlıklı yazısında "Şizofreni hastaları gibi hala kendini Hürriyet’in Türkiye’yi yönettiği günlerde zannediyorsun. İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hala hayatta kalabiliyorsun" ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul'daki Hürriyet binasına yapılan saldırıda yer alan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın’ın da ortaya çıkan videoda Hakan’ı tehdit ettiği ortaya çıkıyordu.

Boynukalın Hürriyet'e düzenlenen saldırı sonrası bir grup kişiyle konuşurken "Ben bugün Nişantaşı'na evinin önüne gitmeyi düşünüyordum, tek başıma. Gidecektim oraya bekleyecektim, gel bakayım buraya diyecektim. Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak olmuş" demişti.

Koruma talebine 17 gündür yanıt yoktu

Hürriyet’te yer alan habere göre, tehditler üzerine savcılığa yapılan suç duyurusunun ardından Ahmet Hakan’ın avukatı Turgut Kazan, İçişleri Bakanı Selami Altınok ile telefonla görüştü. Yakın tehdit olduğu için koruma talebinde bulundu.

Bir diğer avukatı Aslı Kazan da 14 Eylül’de İstanbul Valiliği’ne yazılı başvuruda bulunarak, güvenlik önlemlerinin ivedilikle alınmasını istedi.

Valiliğin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Koruma Şubesi’ne ilettiği başvuruya, 17 gün boyunca hiçbir yanıt verilmedi. Avukatların bilgi almak için gittiği Koruma Şubesi’nden “Bayram var önümüzde, dilekçenize ilişkin karar verilecek” yanıtı verildi

Kategoriler

Güncel Basın



Yazar Hakkında