Fenerbahçeli Lefter huzur içinde yatıyor

Geçtiğimiz Ocak ayında yaşamını yitiren Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis’in Büyükada Aya Nikola Rum Ortodoks mezarlığındaki mezarı ailesi tarafından granit mermerden yapıldı. Mezarın ön kısmında Hıristiyan geleneklerine uygun olarak düzenleme yapılırken mermerin arka kısmına ‘Fenerbahçeli Ordinaryüs, Lefter Küçükandoniadis’ yazısı yerleştirildi.

Hürriyet’teki habere göre Lefter’in yeni mezarının tüm detaylarıyla ilgilendiğini belirten eşi  Stavrini Küçükandonyadis ‘Ona yakışan bir mezar yaptık, mezarın ön görüntüsünde dini geleneklerimize göre gerekenler işlendi.  Karşıdan bakıldığında baş tarafındaki mermerde doğum tarihi olan 22.12.1924 ve vefat ettiği 13.01.2012 tarihini Rumca yazdırdık. Sol üst tarafta Fenerbahçe formasıyla gol atmak için topa vurmaya hazırlandığı bir fotoğrafını, sağ tarafına da Fenerbahçe fularıyla son çektirdiği resimlerden birini işlettik’ dedi.

Bayan Stavrini  Küçükandonyadis  bu mermerin arka tarafına ise büyük harflerle ‘Fenerbahçeli Ordinaryüs, Lefter Küçükandoniadis’ yazarak sağına ve soluna ‘Fenerbahçe spor Kulübü 1907’ yazılı yuvarlak amblemlerini işlettiklerini söyledi.  Büyükada’nın Maden bölgesinde bulunan  Aya Nikola Rum Ortodoks mezarlığındaki  fotoğrafları çeken adanın en eski fotoğraf sanatçısı Rıdvan Karaduman ‘Lefter’in mezarı yakınları dışında sevenleri tarafından da sık sık ziyaret ediliyor ama ilginç olan yeni mezarının resim ve görüntülerini çekerken mezarın etrafındaki Kanarya’lar sanki yattığı yerde ona eşlik edercesine ötüyorlardı”

 

(Hürriyet)