YSK'ya rağmen Cizre'de 93 sandığın taşınmasına karar verildi

Şırnak’ın Cizre İlçesi'nde İlçe Seçim Kurulu, Cudi Sur ve Nur mahallelerinde bulunan toplam 93 seçmen sandığının yine aynı mahallelerde bulunan başka okullarda kurulması kararı verdi.

Cudi, Sur ve Nur mahalleleri kapsayan karara, sandıkların bulunduğu okulların etrafındaki cadde ve sokaklarda barikat ve hendeklerin bulunması gerekçe gösterildi. 

1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde Cudi Mahallesi'nde seçmen sayısı, ulaşım imkanları bulunan okullar ve derslik sayısını nazara alarak toplam 47 sandığın Menderes ve Ahmet Hani Ortaokulları ile Nuh Nebi İlkokulu'na kurulmasına, Sur Mahallesi'nde de 15 sandığın aynı mahallede bulunan Vatan İlk ve Ortaokulu'na, Nur Mahallesi'nde bulunan 31 sandığın Cizre Atatürk Anadolu Lisesi ile Metin Bostancıoğlu İlk ve Ortaokulu'na kurulmasına karar verdi.

İlçe Seçim Kurulu, eylül ayında Cizre’de 23 köy ve mezradaki sandıkların güvenlik gerekçesiyle başka köy ve mezralara alınması yönünde karar almış, Cizre’nin yanı sıra pek çok ilçe ve mezradaki sandık taşıma kararı Yüksek Seçim Kurulu’na taşınmıştı. Yüksek Seçim Kurulu, sandık taşınma kararlarını iptal etmişti. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında