Patrikhane’nin çevre düzenlemesi için yıkımlara başlanacak

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in yaptığı açıklamaya göre, Patrikhane ve Narlıkapı Surp Hovannes Kilisesi'nin etrafında çevre düzenlemesi çalışmaları için kamulaştırma yapılacak.

Narlıkapı Surp Hovannes Kilisesi, 18 Ekim Pazar günü, kuruluşunun 267. yılında isim gününü kutladı. Başepiskopos Aram Ateşyan’ın riyaset ettiği Badarak ayinini kilisenin din görevlisi Üst Rahip Yeğişe Uçkunyan sundu. İlahileri Surp Hovannes Kilisesi Tıbrats Tas Korosu’nun seslendirdiği ayinde, Başrahip Zakeos Ohanyan da hazır bulundu. Başepiskopos Ateşyan, vaazında, sürekli tartışmalar ve gerginlikler yaşanmasının toplumun çöküşüne yol açacağını belirterek birlik çağrısı yaptı. Ayinden sonra kilisenin salonunda kurulan sevgi sofrasına geçildi. Yemeğe, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, çeşitli kilise vakıflarının başkanları, Narlıkapı Kilisesi Yönetim Kurulu üyeleri ve halk katıldı. Sevgi sofrasında bir konuşma yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, önemli açıklamalarda bulundu.

%80’ni kamulaştırıldı

Patrikhane’nin çevre düzenlemesi için gerekli kamulaştırma işlemlerinin %80’inin üç yıl içinde tamamlandığını açıklayan Demir, 1 Kasım’da yapılacak seçimlerden sonra, kamulaştırma çalışmalarına devam edileceğini belirtti. Belediye Başkanı, bu projenin semtin çehresini de değiştireceğini, bölgede otel, pansiyon gibi yapıların çoğalacağını düşündüklerini söyledi.

Narlıkapı Kilisesi

Demir, Narlıkapı Surp Hovannes Kilisesi’nin çevresinde yeni düzenlemeler yapacaklarını söyledi. Son zamanlarda kilisenin yakınındaki alanlarda alkol ve uyuşturucu tüketen insanlara rastlanması büyük rahatsızlığa neden oluyordu. Demir, Fatih Belediyesi olarak, kilisenin mülkü olan söz konusu alanların çevresini telle çevirmek için hızla çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.

Kategoriler

Toplum Kilise



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.