Erbil’deki mülteci kampına kilise

Ortadoğu’da en geniş Hıristiyan nüfusuna sahip mülteci kampına, yeni bir kilise inşa edildi.

‘Irak Kardeşliği’nin topladığı bağışlarla kaynak sağlanan ‘Saydet el Bechara Kilisesi’nin inşaatı 15 Ağustos’ta başlanmış, çalışmalar Musul ve Karakuş Süryani Katolik Kilisesi Başpiskoposu Petros Mouche tarafından kutsanmıştı.

Bağışlar sayesinde

Temmuz 2015’te, Irak Kardeşliği tarafından Erbil Aşti Mülteci Kampı’nda bir kilise yapmak için başlatılan 90 bin Euro’luk bağış toplama çalışması, yaklaşık 2 ayda tamamlandı.İnşaat çalışmaları, Musul ve Karakuş Süryani Katolik Kilisesi Başpiskoposu Petros Mouche tarafından kutsanmıştı.

IŞİD’den kaçtılar

Erbil’deki Aşti Mülteci Kampı’nda bulunan Hıristiyanların çoğunluğu, IŞİD saldırıları yüzünden, Irak’ın en büyük Hıristiyan kenti Karakuş ve Musul’dan kaçarak bölgeye ulaşmıştı.

Paris merkezli

Irak Kardeşliği Başkanı Benoit Camurat Faraj yaptığı açıklamada, “Bağış yapan kişilere sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Erbil’deki bu kampta yaşayan yerlerinden edilmiş Hıristiyanlar, artık ibadet edip toplumsal bağlarını yaşatabilecekleri bir mekâna kavuştular” dedi.
Irak Kardeşliği, Irak’taki dini azınlıklara yardım etmek amacıyla, 2011 yılında Paris’te kuruldu. Örgüt, sağlık, eğitim alanlarında projeler üretirken, çatışma bölgesindekilere acil yardım ulaştırmak için de çalışıyor.

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında