Levon Vartuhyan Derneği kuruldu

Okul mezunlarının bir araya gelmesiyle ilk olarak geçtiğimiz yıl çalışmaya başlayan ve etkinlikler düzenleyen Levon Vartuhyan Okulu’ndan Yetişenler Derneği (LVOYD), resmi olarak kuruldu.

Yeni derneğin Başkanı Nadin Vanlıoğlu Taş ve dernek üyeleri; Melisa Taşçiyan, Raffi Vanlıyan ve Aras Değirmencioğlu Agos’u ziyaret ederek derneğin kuruluş süreci ve ileiki projeleri hakkında bilgiler paylaştı. Topkapı Surp Nigoğayos Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de kurucu temsilcisi olarak görev aldığı dernek üyeleri şu anda 21 kişiden oluşuyor. Kuruluşun ardından hızla çalışmalarına başlayan dernek üyeleri, okul derneklerine de yeni bir soluk getirerek, bu kurumlar arasındaki dayanışmayı tekrar canlandırmayı hedefliyor. 

Amaç bir araya getirmek

Geçen yıl henüz kurulma aşamasında olmasına rağmen birçok dernekle bir arada yaptıkları çalışmalarla isminden söz ettiren Levon Vartuhyanlılar, Ermeni gençleri bir araya getirmek için çeşitli faaliyetlerde bulunacak. Bunlar arasında kültürel etkinlikler, hobi kursları ve bilim şenlikleri gibi organizasyonlar yer alıyor. LVOYD üyeleri, gençleri ve her yaştan bireyleri topluma kazandırmak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya kararlı.

Sosyal sorumluluk faaliyetleri

Geçtiğimiz Mart ayında Agos’ta yayınlanan ve Gedikpaşa Protestan Kilisesi’nin bodrum katında zor şartlarda eğitim gören Hrant Dink Okulu öğrencilerinin durumunu gözler önüne seren haberden çok etkilendiklerini söyleyen Levon Vartuhyanlılar o dönemde başarılı bir kampanyaya imza atmıştı. Paskalya Yortusu öncesi tüm okullara köpükten yumurtalar gönderen dernek üyeleri, bunların süslemesini ve boyamalarını öğrencilerle beraber yapmıştı. Ardından bu ürünleri bir etkinlikte satışa çıkararak elde ettikleri geliri, Ermenistanlı öğrencilerin okuduğu Hrant Dink Okulu’na bağışlamışlardı. LVOYD üyeleri, resmi kuruluşu yapılmış bir dernek olarak bu tür sosyal sorumluluk faaliyetlerini sürdüreceklerini belirtti.

Eski mezunlara çağrı

Eski Levon Vartuhyan mezunlarıyla bu müjdeli haberi paylaşmaktan mutluluk duyduklarını belirten dernek üyeleri, çalışmalarına destek bekliyor. Öte yandan henüz herhangi bir lokale sahip olmayan dernek üyeleri, resmi kuruluş için gereken adres olarak Surp Pırgiç Hastanesi’ne ait bir daireyi merkez olarak belirtmiş. Topkapı Surp Nigoğayos Kilisesi ve Levon Vartuhyan Okulu’ndan da destek alan dernek, önümüzdeki yıl bu sorunu çözerek bir lokale kavuşmayı hedefliyor. Dernek üyeleri şu an içinse diğer okul derneklerinde kimi zaman ise evlerde bir araya gelerek faaliyetlerini planlıyor.

Kategoriler

Toplum Okullar Gençler



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.