Silopi’de “ev ev temizlik” başladı!

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silopi’de HDP milletvekili Ferhat Encü ve belediye eşbaşkanlarının bulunduğu ev, asker ve polisler tarafından basıldı. Encü, emniyet güçlerinin Başbakan’ın “ev ev girilip temizlenecek” talimatının uygulamaya koyulduğunu söyledi. Encü, Cizre’de bir kişinin öldürüldüğünü de bildirdi.

Pazartesi gününden beri sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü ve Silopi Belediye Eş Başkanları Emine Esmer ve Seyfettin Aydemir'in bulunduğu ev, güvenlik kuvvetleri tarafından saat 11.00 sıralarında basıldı.

Telefonla ulaştığımız Ferhat Encü, saat 11.00’de belediye eşbaşkanlarıyla birlikte oldukları Seyfettin Aydemir’in evinin kapısının zorla kırılarak içeriye girildiğini söyledi. “Milletvekili olduğumu söylediğim halde, eve girdiler, üzerime silah doğrulttular. Gözaltına almaya çalıştılar. Gerekçe sorduğumda, bir şey söylemiyorlar. Vali’ye sor diyorlar. Valiliğe ulaşamıyoruz” diye konuştu. Encü, fiziki ve sözlü şiddete de maruz kaldıklarını söyleyerek, saat 12.00’de asker ve polisin daireyi terk ettiğini ama apartmanın içinde beklemeye devam ettiğini ifade etti.

Yapılan eşkiyalıktır

“Hiçbir gerekçe göstermeden bizi gözaltına almaya çalıştılar” diye konuşan Ferhat Encü, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun birkaç gün önce yaptığı “gerekirse ev ev girilip temizlenecek” konuşmasını hatırlatarak, emniyet güçlerinin bu talimatla hareket ettiklerini söyledi. Encü, “Bu yapılan haneye tecavüzdür, eşkiyalıktır” diye konuştu. Emniyet güçlerine “Elinizde belge yok, bu yaptığınız eşkiyalıktır dediğimde, hakaret etme diyorlar” dedi.

Cizre'de bir ölüm

Ferhat Encü, Şırnak, Cizre ve Silopi’nin her yerinde sabahın erken saatlerinden beri silah seslerinin susmadığını, şehirlerin tankların kuşatması altında olduğunu ve tanklardan ateş edildiğini de sözlerine ekledi. “Silopi’den dumanlar yükseliyor. Çok şiddetli bir saldırı var mahallelere. Tankla mahalle içine atış yapılıyor” diye konuştu. Ferhat Encü, Cizre’deki çatışmalardan genç bir sivil vatandaşın öldüğü haberini aldıklarını da belirti.



Yazar Hakkında