Cizre'den üç ölüm haberi daha

Sokağa çıkma yasağının 10. gününe girdiği Cizre'de bugün üç ölüm haberi daha geldi. Dün de beş kişinin öldürüldüğü Cizre'de çatışmalar devam ediyor.

Cizre’de sokağa çıkma yasağının 10. gününde Dikran Sayaca ve Azime Aşan adlı kişiler açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. 19 Aralık’ta de açılan ateş sonucu ağır yaralanan Lütfü Aksoy da bugün tedavi gördüğü hastanede öldü. 

Cenazeler sokakta

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, dün gece saatlerinde Sur Mahallesi’nde özel harekat polislerinin açtığı ateş sonucu beş çocuk babası Dikran Sayaca, Nur Mahallesi’nde ise Azime Aşan (50) adlı kadın, evine top mermisinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Yaşamını yitirenler beyaz bayraklarla ambulanslara taşınarak Cizre Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öte yandan 19 Aralık’ta kurşunla ağır yaralanan ve Şırnak Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Lütfü Aksoy da bugün hayatını kaybetti. Aksoy’un cenazesi hastane morgun da bekletiliyor.

Cudi Mahallesi’nde ise Mehmet Saçan adlı kişi de açılan ateş sonucu başından yaralandı. Hastaneye kaldırılan Saçan’ın durumunun ağır olduğu belirtildi.

22 Aralık’ta beş kişi öldü

Cizre’de dün 77 yaşındaki Emine Duman kalp krizi sonucu, iki çocuk annesi Cahide Çıkal, Doğan İşçi, 35 yaşındaki Mehmet Tekin ve başından vurulan Mehmet Saçan olmak üzere beş kişi hayatını kaybetmişti.  İlçedeki çatışmalar devam ediyor.