Karagözyan’da ‘İslamiyeti yayma’ kavgası!

Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni sonrası çıkan tartışma iki eğitimciyi mahkemelik yaptı. Karagözyan Ermeni İlköğretim Okulu’nda İstiklal Marşı’nın kabulü ve Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni düzenlendi. İddialara göre töreni düzenleyen öğretmen ve Türk müdür yardımcısı arasında 'islamiyeti yayma' tartışması yaşandı ve bu tartışma iki tarafın mahkemelik olmasıyla sonuçlandı.

İstanbul Şişli’deki Özel Karagözyan Ermeni İlköğretim Okulu’nda 12 Mart 2010’da İstiklal Marşı’nın kabulü ve Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni düzenlendi. Haber Türk'deki habere göre Edebiyat öğretmeni Nurdan Ş., İstiklal Marşı’nı ve açıklamasını okumaları için 5 öğrenciyi seçti. Öğrenciler sahnede İstiklal Marşı ve açıklamasını okuduktan sonra program sona erdi.

İddiaya göre programın ardından öğretmenler odasına gelen Müdür Yardımcısı Vehbi Ş., öğretmen Nurdan Ş.’ye öğrencilere “Yaşasın İslamiyet” dedirtip İslamiyet’i yaymaya çalıştığını söyledi. Nurdan Ş., yaşanan tartışmanın ardından Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak Müdür Yardımcısı Vehbi Ş.’den şikâyetçi oldu. Nurdan Ş., Vehbi Ş.’nin kendisine “Sen bk.. gibi İstiklal Marşı açıklaması yaparak okulda İslamiyet’i yaymaya mı çalışıyorsun?” diyerek hakaret ettiğini öne sürdü. Savcılık, suçlamaları reddeden Vehbi Ş.’ye “hakaret” suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.