Ayşe Öğretmen: Söylediklerim insani, siyasi değil

Beyaz’ın programına bağlanarak “Çocuklar ölmesin” dediği için hakkında “terör propagandası” yapmaktan soruşturma açılan Diyarbakırlı öğretmen Ayşe Çelik’in avukatı Muharrem Erbey, Çelik’in “Söylemlerim insani siyasi değil, hiçbir yerden talimat almadım” dediğini söyledi.

Kanal D’de Beyazıt Öztürk’ün canlı yayınlanan programındaki “Çocuklar ölmesin” dediği için Türkiye gündemine oturan ve hakkında “terör propagandası”ndan soruşturma açılan Ayşe Çelik’in avukatı Muharrem Erbey, müvekkilinin “bebek beklediğini ve büyük korku yaşadığını” söyledi.

Diken’in konuştuğu avukat Erbey, Ayşe Çelik’in hukuki destek için kendisine başvurduğunu, müvekkilinin gerçekten öğretmen olduğunu ancak bir süredir herhangi bir eğitim kurumunda çalışmadığını belirterek, “Ayşe öğretmen evli ve bebek bekliyor. Eşiyle birlikte hukuki destek almak için bana ulaştılar. Büyük korku yaşıyorlar. Karşılıklı istişare ettikten sonra savcılığa gidip ifade vereceğiz” diye konuştu.

Erbey, twitter adresinden yaptığı açıklamada Ayşe Çelik’in soruşturma kapsamında TEM’de ifade verdiğini, dosyanın Bakırköy Savcılığı’na gönderildiğini ve Çelik’in “söylemlerim insanidir, siyasi değil, hiçbir yerden de talimat almadım” dediğini yazdı.

Gözaltında değil

Geçen cumartesi gecesi Diyarbakır’dan Beyaz Show’a bağlanan ‘Ayşe öğretmen‘, “Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar medyada çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık! İnsanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın” demişti.

İktidara yakın medya ‘Ayşe öğretmen’i ‘PKK propagandası‘ yapmak, Kanal D ve Beyazıt Öztürk ise ‘terör örgütü propagandasına müsaade etmek‘le suçlanmıştı. Bunun üzerine hem Kanal D yönetimi hem de Öztürk özür dileyip, “Devletimizin yanındayız” demişti.

Ancak Ayşe Çelik’in yanı sıra hem Beyaz, hem de program sorumlusu hakkında ‘terör soruşturması' başlatılmıştı

 

Ayşe Çelik ne demişti?

Beyaz Show’a Diyarbakır’dan telefonla bağlanan ve öğretmen olduğunu söyleyen Çelik “Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar ekranlarda çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın. Ölen çocuklara sevinen insanlar var. Onlara hiçbir şey diyemiyoruz, yazıklar olsun demekten başka… Giden öğretmenler bir daha oralara nasıl dönecekler ve o çocukların gözlerinin içine nasıl bakacaklar? Bomba seslerinden, kurşun seslerinden… İnsanlar susuzluk ve açlıkla mücadele ediyor; özellikle de bebekler ve çocuklar. Lütfen duyarlı olun ve sessiz kalmayın” demişti.

Programın sunucusu Beyazıt Öztürk, Çelik’in sözlerini dinledikten sonra teşekkür ederek, “Elimizden geldiğince duyurabileceğimiz yerlerden duyurmaya çalışıyoruz. Bu söyledikleriniz bize ders oldu. Daha da fazla yapmaya devam edeceğiz. İnşallah o söylediğiniz barış dilekleri en kısa zamanda gerçekleşir ” ifadeleriyle seyircilerden Çelik’i alkışlamasını istedi. Beyazıt Öztürk, “Bu tür şeylerin en azından konuşulması gerek” diyerek tekrar öğretmen Çelik’i alkışlatmıştı.

 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında