Sultanahmet patlaması: Canlı bomba IŞİD’li

Başbakan Davutoğlu, sabah saatlerinde Sultanahmet’te meydana gelen saldırının failinin IŞİD militanı olduğunu açıkladı. CNN Türk ve Deutche Welle, ölenlerin 9’unun Alman vatandaşı olduğunu duyurdu.

Sabah saat 10.20 civarında Sultanahmet’te yapılan bombalı saldırının ayrıntıları ortaya çıkıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı son açıklamada Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısının yabancı uyruklu IŞİD militanı tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Davutoğlu, ölen 10 kişinin tümünün yabancı uyruklu söylerken, CNN Türk ve Deutsche Welle Türkçe ölen 10 kişiden 9’unun Alman vatandaşı olduğunu duyurdu. Resmi kaynaklar ölen sayısını 10 olarak bildirirken, Cumhuriyet gazetesi ölenlerin sayısının 11 olduğunu ve ikisi ağır olmak üzere 15 kişinin yaralandığını duyurdu. Cumhuriyet muhabiri Ali Açar, canlı bomba saldırısıyla gerçekleşen patlamanın Alman turist kafilesi arasında gerçekleştiğini bildirdi.  Canlı bombanın 1988 doğumlu Suudi Arabistanlı Nabil Fadlı olduğu iddia ediliyor.

Davutoğlu- Merkel telefonu

Başbakan Davutoğlu, ölen Alman vatandaşları nedeniyle Almanya Başbakanı Angela Merkel’i aradığını ve taziyelerini ilettiğini söyledi. Saldırı sonrası Almanya Dışişleri Bakanlığı İstanbul'daki Alman vatandaşlarını kalabalık yerlere girmemeleri konusunda uyardı. Alman Başbakanlığı’ndan ölenler ve saldırı hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Takip edilmiyordu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Başbakanlık’ta yapılan güvenlik zirvesi toplantısından sonra akşam saatlerinde bir açıklama yaparak, "Saldırıda herhangi bir zafiyet söz konusu değil. Bu anlamda güvenlik kuvvetleri tarafından da o alan içerisinde 5-10 saniye içerisinde durdurulup sorgulanmıştır. Hayır, takip edilmekte olan bir saldırgan değil. Binlerce isim var bu anlamda, onlar takip ediliyor. Suriye’den Türkiye’ye yeni girmiş birisi olduğu belli” dedi.

Kategoriler

Güncel



Yazar Hakkında