Cizre’de ikisi çocuk, üç kişi öldürüldü

Cizre’de 33 gündür devam eden sokağa çıkma yasağında, bugün kuzenler 12 yaşındaki Yusuf Akalın, 10 yaşındaki Büşra Akalın ve 38 yaşındaki Veli Müjde öldürüldü.

Sokağa çıkma yasağının 33. gününe girdiği Cizre’den bugün ikisi çocuk, üç kişi öldürüldü. Dün gece bir eve top mermisinin isabet etmesi sonucu, evde bulunan üç çocuktan ikisi öldü, biri yaralandı. Yaralı çocuklardan 12 yaşındaki Yusuf Akalın dün gece kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesinde yaşamını yitirirken, Yusuf’un kuzeni 10 yaşındaki Büşra Akalın da kaldırıldığı Mardin Devlet Hastanesi’nde bu sabah öldü. Cizre Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan 8 yaşındaki Dilan Akalın’ın durumunun ise kritik olduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. 

Altı yaralı bir ölü

Öte yandan, Cizre’den bugün bir ölüm haberi daha geldi. Öğle saatlerinde havan topunun isabet etmesi sonucu ağır yaralanan üç kişiden 38 yaşındaki Veli Müjde hayatını kaybetti. Bu sabah Cizre Şah Mahallesi'nde bir eve havan topu isabet etmesi sonucu ilk belirlemelere göre en az 3'ü ağır, 6 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırıda boynuna şarapnel parçası isabet eden Veli Müjde (38) hastanede yaşamını yitirirken, ağır yaralanan İbrahim Özdemir ve Süheyl Sabır’ın tedavileri ise sürüyor.

Siirt’te biri polis üç kişi hayatını kaybetti

Diğer yandan, Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Siirt’te de bu ismi belirlenemeyen iki kişi ve bir polis hayatını kaybetti. Bu sabah saat 06.00 civarında yapılan ev baskınında ve operasyon sırasında evde bulunan ismi öğrenilemeyen iki hayatını kaybetti, bir polis de yaşamanı yitirdi. Yer yer silah seslerinin yükseldiği mahallelerden, sağlıklı bilgi alınamıyor.

 



Yazar Hakkında