Diyarbakır'da okul bahçesinde bomba: 5 çocuk yaralandı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Çelebi Eser Ortaokulu’na el yapımı bomba atıldı. Patlamada beş çocuk yaralandı

Patlamanın okula atılan el yapımı bomba nedeniyle gerçekleştiği ileri sürülüyor. 

Sabah gerçekleşen saldırıda, öğrenciler karnelerini almak için okul bahçesinde beklerken okul bahçesinin duvarının arka tarafından el yapımı patlayıcı atıldı. Saat 08.24’de atılan patlayıcının şiddetli bir şekilde infilak etmesi sonucu, bahçede yakında bulunan öğrencilerden 5’i hafif şekilde yaralanırken, okulun bazı camları da kırıldı.

Patlama nedeniyle büyük panik yaşayan öğrenciler, okul bahçesinden dışarıya kaçmaya çalıştı. Haber verilen 112 acil servis ekipleri gelene kadar yaralı öğrencilere ilk müdahale öğretmenleri tarafından yapıldı. 

Yaralı çocuklar ambulansla Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Patlamadan bir süre sonra okuldaki çocukları karneleri dağıtıldı.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, saldırıyla ilgili yaptığı açıkamada "Patlama sonrası yaralı çocuklarımız hastanelere intikal ettirilerek tedavi altına alındı. Patlama anında basınçla etrafa saçılan camların sıçraması sonucu çocuklar yaralandı. Yaralı öğrencilerimizin genel sağlık durumları iyi, ancak çoğunun kulak zarında da hasar oluştu. Olayla ilgili bizlerinde araştırmaları devam ediyor" dedi.

Saldırının ardından polis ekipleri okul bahçesinde geniş çaplı incelemede bulundu. İlk incelemede saldırının el yapımı patlayıcı ile yapıldığı belirlendi. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Diyarbakır'da okula yapılan saldırıyı 'vahşet' olarak niteledi.

Avcı, "Öncelikle çocuklarımıza geçmiş olsun diliyoruz. Bunun artık her hangi bir değerle, her hangi bir siyasi, kültürel, ideoloji, din, her ne ise, her hangi bir gerekçe ile gereklendirilebilecek olay değil. Bu tam bir vahşet, Bu tek örnek de değil. Daha önce tek bir okulumuza benzer saldırılar yapıldı. Biz zaten bu nedenle özellikle Cizre ve Silopi'de okulları tatil edip, öğretmenlerimizi hizmet içi eğitime alırken, istihbarat birimlerimiz bu tür saldırıların olabileceğine dair bilgiler vermiştik. Ben önce okuldaki öğretmenlerimize, öğrencilerimiz, vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum" dedi.

 

Kategoriler

Güncel Gündem