Hemşeri dernekleri yönetimlerini seçti

Ermeni toplumunun sosyal yaşamına son yıllarda hareketlilik kazandıran hemşeri derneklerinden üçü yeni yönetimlerini seçti.

İlk olarak Dersim Ermenileri Derneği,   ardından Sasun-Bitlis Ermenileri Derneği ile Sivaslı Ermeniler ve Dostları Derneği yeni yönetimlerini seçti. 

Dersim Ermenileri Derneği

Seçim heyecanı, 10 Ocak Pazar günü Kumkapı Dışı Surp Harutyun Kilisesi’nde 2. Olağan Genel Kurulu’nu yapan Dersim Ermenileri Derneği’yle başladı. Genel kurulda, Dernek Başkanı İsmail Cem Halavurt, özellikle İstanbul’da yaşayan Dersimlileri bir araya getirmeyi ve Ermeni toplumuyla kaynaşmalarını amaçlayan derneğin faaliyetlerini anlattı. Derneğin  gelecek projelerinin tartışıldığı genel kurulda, mali rapor da ibraz edildi. Daha sonra yapılan seçimde yeni yönetim kurulu oybirliğiyle seçildi. Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: İsmail Cem Halavurt (Başkan), Bülent Bozdağ (Sekreter), Karnik Olgar (Sayman), Birgül Göktaş, Erkan Çalgan, Sayat Tekir ve Miran Pırgiç Gültekin. Yedek üyeler listesinde ise, Taylan Şant Demirçivi, Hüseyin Karadaş, Garbis Olgar, Selim Sinan Devletli, Murat İres, Kayra Göktaş ve Gökhan Boztaş yer alıyor.

Sasun-Bitlis Ermenileri Derneği

En kalabalık genel kurullardan birine imza atan Sasun-Bitlis Ermenileri Derneğ, de, 17 Ocak Pazar günü düzenlenen 2. Olağan Kongresi’nde yeni yönetim kurulunu seçti. Derneğin Bakırköy’deki yeni lokalinde yapılan seçimde, Alen Bağ önderliğindeki tek liste aday oldu. Yeni yönetim kurulunda Alen Bağ (Başkan), Setrak Taş, Murat İç, Engin Öcal, Elis Ülütaş, Yusuf Toparlak, Zeki Kap, Şahin Erol, Levent Balcı, Gülnaz Ülütaş, Natali Avcı ve Diandra Arslan yer alacak. Yönetimde kimin hangi görevi üstleneceği, ilk yönetim kurulu toplantısında belirlenecek.

Sivaslı Ermeniler ve Dostları Derneği

Sivaslı Ermeniler ve Dostları Derneği de kongre heyecanını yaşadı. 17 Ocak Pazar günkü toplantı, Feriköy’deki dernek lokalinde yapıldı. Üç yıldır görev yapan eski yönetim, Sebuh Koçak başkanlığında tekrar seçildi. 290 üyesi olan derneğin 62 üyesi seçimde oy kullandı. Eski yönetim kurulundan birkaç üye yeni yönetimde yer almadı. Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Sebuh Koçak (Başkan), Eva Güllüdere, Şahin Arslan, Murat Gönkeser, Dikran Togaç, Aram Cancik ve Şuşanik Yenice.

Kategoriler

Toplum Dernekler



Yazar Hakkında