Sur tamamen kapatıldı

Diyarbakır merkez ilçesi Sur’un 11 mahallesinde 64 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı, Kaymakamlık’tan yapılan bir açıklamayla Sur’un diğer 4 mahallesine de konuldu. Yoğun çatışmaların yaşandığı Sur’da yeni getirilen yasakla birlikte sokağa çıkma yasağının olmadığı mahalle kalmadı.

Dün gece saat 00.00’da Sur Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamayla 11 mahallede devam eden 'sokağa çıkma yasağı'na, Sur içinde kalan son 4 mahalle de eklenerek, ikinci bir emre kadar bütün Sur ilçesi kapatıldı.

Sur Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kamu düzeninin sağlanması, sokak aralarındaki barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları esnasında sivil vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etmek için Suriçi’nde bulunan Camii Kebir, Camii Nebi, İskenderpaşa ve Melikahmet mahallelerinde bugün saat 00.00 itibari ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın söz konusu yasağa riayet etmeleri kendi can ve güvenliklerinin temin edilmesi adına önem arz etmektedir.”

Bütün mahalleler yasak

Suriçi’ndeki Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş Mahallelerinde ve Gazi Caddesi’nde 2 Aralık’ta ilan edilen yasağa 11 Aralık’ta 17 saatliğine ara verildi. Gazi Caddesi’nde yasak 30 Aralık’ta sona ererken, altı mahallede yasak devam etti.

27 Ocak’ta Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp Mahalleleri ile Melikahmet Caddesinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Son yasakla, Diyarbakır Sur’un tümü sokağa çıkma yasağı kapsamına alınmış oldu. 



Yazar Hakkında