Savcılık imc tv'nin TÜRKSAT'tan çıkarılmasını istedi, yayın kesildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türksat’a yazı göndererek, “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla İMC TV’nin frekansının iptalini talep etti. İMC TV, savcılığın yazısına tepkili. Haber Koordinatörü Faruk Eren, “Dündar ve Gül’ün serbest bırakılmasına sevinirken böyle şeyler oluyor. Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğü sefil bir durumda” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu, “PKK/KCK propagandası” yaptığı iddiasıyla İMC TV’nin TÜRKSAT uydusundan çıkarılmasını istedi.

Cumhuriyet Savcısı Ramazan Dinç imzasıyla 24 Şubat’ta TÜRKSAT Genel Müdürlüğüne gönderilen yazıda, savcılığın 155 Polis İhbar Hattına yapılan bir şikayet üzerine, İMC TV hakkında soruşturma başlattığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında, Radyo Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) İMC TV’nin 3 Mayıs ile 4 Eylül 2015 tarihleri arasındaki yayın kayıtlarının istendiğini, kayıtlarla ilgili bilirkişi ön raporu hazırlandığını vurgulayan savcı Dinç, bu raporu ve İMC TV’nin 6, 13, 14 Temmuz ile 6 Ağustos tarihli yayın çözümlerini yazıyla birlikte TÜRKSAT’a gönderdi.

Yazıda, İMC TV için, “terör örgütü propagandası yaptığı anlaşılmıştır” ifadesi kullanıldı.

Ardından imc tv'nin yayını akşamüstü saatlerinde karardı. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın TÜRKSAT’a yazı göndermesinin ardından TÜRKSAT imc tv yayınını kesti.

İMC TV Yayın Koordinatörü Faruk Eren, AGOS’a konuştu.

“Şu anda beklediğimiz şey normal yayınımızı sürdürmek. Daha önce böyle örneklerle ne yazık ki karşılaştık. Savcılık kendisini RTÜK yerine koydu. Ayrıca böyle bir soruşturma yürütüldüğünü de öğrenmiş olduk. Bu ülkede birileri hakkında terör soruşturması yürütmenin ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz.”

“Can Dündar ve Erdem Gül’ün serbest bırakılmasına sevinirken böyle şeyler oluyor. Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğü sefil durumda.”

“TÜRKSAT ticari bir kuruluş ve aramızda bir sözleşme var. Biz bu sözleşmenin bütün gerekliliklerini yerine getiriyoruz. TÜRKSAT’tan çıkartılmak Türkiye’de yayın yapılamaması anlamına geliyor. Bu bir gazete veya kitabın dağıtım şirketine, bu gazeteyi veya kitabı dağıtmayın demek. Bunu satmayın demek. Söz konusu uygulamaya karşı avukatlarımızla neler yapılabileceğini konuşuyoruz.” 

imc tv hakkında Savcılık tarafından şu yazı gönderilmişti: 

Kategoriler

Türkiye Basın



Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.