Yüksekova’da ne oluyor?

Silopi, Cizre, Sur ve İdil’den sonra operasyon yapılması gündemde olan Hakkari’nin Yüksekova ilçesine çok sayıda zırhlı araç sevk edildi. Yüksekova’da bazı okullarda eğitim durdu, Yüksekovalılar ilçeden ayrılmaya başladı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine son iki aydır yapılan kapsamlı askeri sevkiyatların ardından son günlerde Çukurca ilçesindeki askeri birliklerden aralarında tank, kirpi ve kobra tipi zırhlı araçların bulunduğu büyük bir sevkiyat yapıldı.

Yüksekova Haber’in haberine göre daha önce sınırdaki operasyonlar için Çukurca’ya gönderilen askeri araçlar bu kez sinyal bozucu jammerlar eşliğinde Yüksekova’ya yönlendirildi. Yaklaşık iki aydır aralarında zırhlı kepçelerin ve uzun menzilli tankların yer aldığı çok sayıda zırhlı araç, ilçede bulunan 3. Piyade Tümen Komutanlığına çekildi.

Öğretmenlere mesaj mı atıldı?

Resmen sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı ilçedeki fiili durum nedeniyle gergin hava ise devam ediyor. Güvenlik güçleri de ilçenin giriş ve çıkışlarındaki kontrolleri sıklaştırdı. İlçede son iki gündür resmi olarak ilan edilmediği halde okullar tatil edilirken, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okul yöneticileri ve öğretmenlere ilçe dışına çıkmamaları yönünde mesaj atıldığı ileri sürülüyor.

Yüksekova'dan göç başladı

DHA’nın haberine göre de, dün gece yaklaşık 80 tankın getirildiği ilçede, giriş ve çıkışlar da güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alındı. Arama noktalarında durdurulan Van ve Esendere yönünden gelen araçların kontrollü şekilde ilçeye girmelerine izin verilirken, Şemdinli ve Dağlıca bölgesinden gelen araçların geçişine izin verilmiyor ve girişte durdurulan araçlardaki vatandaşların yürüyerek ilçeye girmeleri isteniyor.

Hendek ve barikatların kazıldığı iddia edildiği ilçede zaman zaman operasyonlar yapılırken, çok sayıda vatandaşın da evlerini terk ederek uzak köylerdeki yakınlarının yanına, Van'a ve Hakkari'ye göç ettiği kaydedildi. Yüksekova'nın girişinde bulunan Yeni Mahalle’deki Ahmedi Hani, Anadolu Meslek ve Teknik Lisesi, Anadolu Şemsettin Onay Lisesi, Kız Meslek Lisesi ile İstanbul İMKB ilk ve Ortaokulu'na özel eğitimli asker ve polislerin yerleştirildiği de kaydedildi.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında