Küçük satrançcıdan büyük sürpriz

Jirayr Ohanyan Çakır 12 Yaş Altı Hızlı Satranç Turnuvası'ndabirinciliği İSD küçük satranç takım kaptanı olan Arno Garabetyan’ın öğrencisi Berkay Ekinci, altıda altı yaparak kazandı.

Jirayr Ohanyan Çakır 12 Yaş Altı Hızlı Satranç Turnuvası, 13 Mart Pazar günü İstanbul Satranç Derneği’nin lokalinde düzenlendi. 2004-2009 yılları arasında doğmuş 26 çocuğun katıldığı turnuva, altı tur İsviçre sistemiyle yapıldı. Turnuvaya katılanlar arasında Feriköy Merametçiyan Okulu’ndan Masis Kara, Paren Mezadur, Daron Siraganyan, Artun ve Dikran Özbülbül kardeşler ile Aramyan Uncuyan Okulu’ndan Roy ve Jan Somer kardeşler de vardı. İSD Başkanı Arno Garabetyan, açılış konuşmasında duayen satranççı Jirayr Ohanyan Çakır’ın Türkiye satrancına katkısını anlattı. Kuvvetli oyuncular arasında kıran kırana geçen karşılaşmaların sonunda birinciliği İSD küçük satranç takım kaptanı olan Arno Garabetyan’ın öğrencisi Berkay Ekinci, altıda altı yaparak kazandı. Genç satranççı, yaş grubunun millî takımında yer alıyor. Turnuvada ikinciliği bei puanla Gökdeniz Pektaş, üçüncülüğü ise Paren Mezadur kazandı. Kendisinden çok daha yüksek dereceli oyuncuları geride bırakan Mezadur, İSD ve Feriköy Merametçiyan Okulu’nda satranç eğitimine devam ederken, İSD küçük takımında da lisanslı olarak oynuyor.

Turnuvanın ardından yapılan ödül törenine, Türkiye’nin ilk bireysel satranç şampiyonu kadın oyuncusu olan Jirayr Ohanyan Çakır’ın kızı, Linda Ohanyan Çakır ile torunu Sayat Muratoğlu, İSD yöneticileri, İstanbul Satranç İl Temsilcisi Rıza Öney ve eşi, eski Türkiye şampiyonlarından Gülümser Öney ile Şişli Kulübü yöneticilerinden Diana Altun katıldı.

Turnuvanın diğer sürprizi ise, lisansını yeni alan ve kariyerindeki ilk turnuvasına katılan beş yaşındaki satranççı Dikran Özbülbül’ün, altıda üç yaparak derecelileri geçmesi oldu. Özbülbül ödülünü Şişli Kulübü temsilcisinden aldı.

Kategoriler

Toplum Gençler


Yazar Hakkında