Azerbaycan, Karabağ’ı geceleri bombalıyor

Karabağlılar, Azerbaycan’ın ateşkes anlaşmasının ihlal ettiğini ve iki gecedir Karabağ’ın yerleşim bölgelerini bombalamaya başladığını aktarıyor. Karabağ Savunma Bakanlığı da Azerbaycan’ın son iki günde 80 defa ateşkesi ihlal ettiğini ve ağır silahlar kullandığını açıkladı.

Nisan başında Karabağ-Azerbaycan sınır hattında yaşanan dört günlük savaştan sonra, 8 Nisan’da karşılıklı ateşkes anlaşması yapıldı. Fakat bugün Karabağ Savunma Bakanlığı, Azerbaycan’ın anlaşmayı ihlal ettiğini duyurdu. Öte yandan Karabağlı siviller de geceleri şehirlerinin Azerbaycan tarafından bombalandığını duyurdu.

Mardakerd’de belediye binası yıkıldı

Karabağ'ın Mardakerd bölgesi yönetimi başkanı Sasun Harutyunyan da 25 Nisan gecesi saat 1.00'den sonra Mardakerd'in Azerbaycan tarafından bombalandığını söyledi. Olayla ilgili Azatutyun.am'e konuşan Harutyunyan, “'Saat 1.00'den Mardakerd şehri bombalanmaya başladı, hem de dört günlük savaştan çok daha yoğun bir şekilde. Evler, dükkanlar, belediye binası, alışveriş merkezleri tahrip edildi, çok sayıda yer yıkıldı. Can kaybımız yok” diye konuştu. 

Mardakerd bölgesi yönetimi başkanı, şehre bir gecede 60 roketin düştüğünü iddia ederek “Bilerek şehre, şehir merkezine vurduklarından eminim” diye konuştu. Harutyunyan şehirde panik durumunun olmadığını, bombardıman sırasında insanların barınaklara sığdıklarını, bombardıman kesilince ise günlük hayatlarına döndüklerini belirtti.

Matağis köylüleri barınaklara sığınıyor

Öte yandan yine Azatutyun.am’in haberine göre, Karabağ’ın Matağis köyüne de dün gece bombardıman yapıldı. Matağis'teki okul müdürü Geğam Ağacanyan, gece boyunca şehre roket atıldığını aktardı. Ağacanyan 20'den fazla roket düştüğünü iddia ederek, “Evler hasar görmedi, fakat elektrik telleri zarar gördü. Köyde panik yok, ilk patlamalardan sonra halk bodrumlara, barınaklara sığınıyor, sesler kesilince insanlar normal hayatlarına dönüyor. Azerbaycan’la yapılan anlaşmadan sonra artık son iki gecedir vuruyorlar, gündüzleri sakin oluyor” dedi.

Karabağ Savunma Bakanlığı, 25-26 Nisan gecesi Azerbaycan'ın Karabağ-Azerbaycan temas hattında yaklaşık 80 defa ateşkesi ihlal ettiğini ve ağır silahlar kullandığını açıkladı. Azerbaycan'ın ateşkes ihlalleri sonucu iki Ermeni asker hayatını kaybetti. 



Yazar Hakkında