Dink davası 20 Haziran’a ertelendi

Dink cinayeti davası duruşması, dönemin Trabzon İl Emniyet Müdürü Reşat Altay’ın savunmasının ardından sona erdi. Tahliye taleplerini reddeden mahkeme bir sonraki duruşmayı 20 Haziran’a erteledi.

Dink cinayeti davasına öğlen arasının ardından dönemin Trabzon İl Emniyet Müdürü Reşat Altay’ın savunmasıyla devam edildi. Altay, taraf avukatlarının sorularını yanıtladı. 

Altay, Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu’nun sorularına yanıt verdi.

Erhan Tuncel’in Yardımcı İstihbarat Elemanlığına son verilmesinin ardından aşırı sağ faaliyetler için yeni eleman alınmadığının söyledi.

Göreve geldiğinin ertesi günü bütün şubelerden brifler aldığını söyleyen Altay, Engin Dinç’in kendisine dijital sunum yaptığını ancak Dink cinayeti hakkında bilgi vermediğini belirtti. Altay, Engin Dinç’in yaptığı sunumun İstihbarat Şubesinin arşivlerinde bulunması gerektiğini belirterek mahkemeden dijital sunumların istenmesini talep etti. 

Altay, Jandarma Komutanlığı ile uyum içinde çalıştıklarını ancak Dink cinayetiyle ilgili bir bilginin oradan da kendisine iletilmediğini söyledi.  

Emniyet İstihbarat Dairesinden İl Emniyet Müdürlüklerine aşırı sağ faaliyetlere dikkat edilmesi, Ermenilere dönük olası eylemlere karşı teyakkuz halinde bulunması gerektiği ve istihbarat çalışmalarına ağırlık verilmesi istenen raporların hatırlatılması üzerine Altay, “Kesin faaliyette bulunmuşumdur” cevabını verdi.  

Altay’ın savunmasının ardından mahkeme tarafların taleplerini aldı. Tutuklu sanıkların avukatları müvekkillerinin tahliye edilmelerini talep etti. 

Reşat Altay: Bana bilgi verilmedi 

Ara kararları değerlendiren mahkeme tahliye taleplerini reddederek duruşmayı 20-21 ve 23 Haziran’a erteledi.  Mahkeme ara kararında ayrıca Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne yazı yazılarak Altay’a yapılan dijital sunumların bir kopyalarının, ayrıca 2004 yılından 19 Ocak 2007’ye kadar misyonerlik ve azınlıklara yönelik olarak hazırlanan ve illere gönderilen yazıların Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’ndan mahkemeye gönderilmesine karar verdi. 

Kategoriler

Dink Davası



Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.