Yüksekova’da sokağa çıkma yasağı kısmen kaldırıldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi’nde 13 Mart’tan beri devam eden sokağa çıkma yasağı bu sabahtan itibaren kısmen kaldırıldı. Yüksekovalılar evlerine dönmeye başladı.

116 bin kişinin yaşadığı Yüksekova ilçesinin bir köy ve mezrasında 13 Mart’tan beri devam eden  süren sokağa çıkma yasağı, bugünden itibaren sadece akşamları uygulanacak. 

Hakkari Valiliği, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, yasağın sabah saat 06.00 ile akşam saat 20.00 arasında kısmi olarak kaldırıldığı belirtildi.

Yüksekova Haber, yasağın kısmen kaldırılacağını açıklanmasının ardından, eve dönüşlerin başladığını yazdı.

78 gündür evlerinden uzak kalan Yüksekovalılar, ilçe girişlerinde kurulan polis noktalarında kimlik kontrolüne tabi tutulduktan sonra evlerine dönebildi.

Arama ve kontrol noktalarında yüzlerce araçlık kuyruk oluştu. Haberde, birçok vatandaşın yıkılan evleri nedeniyle üzüntüye boğuldu ifade edildi.

Merkez, bir köy, bir mezra

Hakkari Valiliği’nin açıklamasında, Yüksekova ilçe merkezi ile birlikte yasak ilan edilen Vezirli köyü ve Çimenli mezrasında da yasağın yarım güne indiği ifade edildi:

“ Yüksekova İlçe Merkezinin tamamında 13 Mart 2016 günü saat 22.00’dan; Yüksekova İlçemize bağlı Vezirli Köyü ve Çimenli mezrasında da 30 Mart 2016 günü saat 20:00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş olup, İlçe Merkezi ile İlçemize bağlı Vezirli Köyü ve Çimenli mezrasında giriş-çıkışlar da yasaklanmıştı.”

“Yüksekova İlçe Merkezi ile Yüksekova İlçemize bağlı Vezirli Köyü ve Çimenli mezrasında 30 Mayıs 2016 Pazartesi gününden itibaren; her gün sabah saat: 06.00’den akşam saat: 20.00’a kadar olan saatler arasında kısmi zamanlı olarak kaldırılmış, Ramazan ayı münasebetiyle kısmi zamanlı  kaldırılacak yasak 05 Haziran 2016 günü itibariyle sabah saat: 06.00’dan akşam saat: 22.00’a kadar olan saatler arasında belirlenmiş olup; diğer saatler arasında sokağa çıkma yasağı kısmi olarak devam etmektedir.” 

79 gündür eğitim yok  

Yüksekova’da 79 gündür eğitim verilmiyordu. Valilik açıklamasına  “14 Mart’tan tarihinden itibaren eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verildiği için öğretmen ve öğrencilerin idari izinli sayıldığını” söyledi.  

Bugünden itibaren eğitim ve öğretime devam edileceği ifade edildi. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında