Lösemili çocuklar yararına opera

2003 yılından beri verdiği konserlerle sanat hayatına devam eden soprano Op. Dr. Karin Bozkurt, 5 Haziran’da ünlü tenor Bülent Külekçi’yle aynı sahneyi paylaşacak. LÖSEV yararına, Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi’nde yapılacak olan konser repertuvarında, opera aryalarından napolitenlere, çok çeşitli eserler var.

Doktorluk mesleğinin yanı sıra müziğe gönül veren, 2003 yılından beri bu tutkusunu çoğunlukla yardım projeleri kapsamında sahne alarak sürdüren soprano Karin Bozkurt, bu kez ünlü tenor Bülent Külekçi’yle birlikte sahnede. 5 Haziran Pazar akşamı Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi’nde LÖSEV yararına yapılacak olan konserde, Ulaş Kurugüllü yönetimindeki Opera Oda Orkestrası, korrepetitörler Rayna Popova ile Simten Deniz Şenpolat ve Güneş Kaya yönetimindeki Beşiktaş Çocuk Korosu eşlik edecek. 20.00’de başlayacak olan konsere giriş ücretsiz; dinleyiciler, konser kitapçıklarını satın alarak LÖSEV’e bağışta bulunabilecek. 

İnsanların ruhuna müzikle temas etmek

Son olarak Hrant Dink Oratoryosu’ndaki performansıyla izlediğimiz Karin Bozkurt, ‘LÖSEV için El Ele!’ etkinliğiyle ilgili sorularımızı yanıtladı. Bozkurt, oratoryodan ‘Çutak’ adlı eserin de yer aldığı repertuvara dair şunları söylüyor: “Birinci bölümde opera aryaları ve düetleri seslendiriyoruz. İkinci bölümde ise operet ve napolitenlerle, dinleyicileri rahatlatacak, herkese keyif verecek bir program hazırlıyoruz. Beşiktaş Çocuk Korosu da bu bölümde sahneye çıkacak. Konseri, koroyla birlikte yapacağımız bir düetle noktalamak istiyoruz.”

Bugüne kadar yer aldığı organizasyonlar aracılığıyla, özellikle çocuklara yardım edebilmeyi önemsediğini anlatan ve 2014 yılında Darüşşafaka yararına da sahneye çıkan sanatçı, “Konserlerimize gelenler, hem bizim müziğimizi seven hem de toplumsal duyarlılığa insanlar. O kadar insanı bir araya gelmişken, sadece şarkı söylemekle yetinmeyelim, aynı zamanda birilerine de faydamız dokunsun istiyorum. İnsanların ruhundaki iyiliğe temas etmenin gerekli olduğunu düşünüyorum” diyor. Gelecekte ZİBEÇ (Zihinsel ve Bedensel Engelli Çocuklara Yardım Kolu) için sahneye çıkmayı planlayan Bozkurt’a, LÖSEV yararına konser düzenleme teklifi, organizasyonun sponsoru olan Beşiktaş Belediyesi’nden gelmiş.

Halen devam eden hazırlık ve işbirliği sürecinin nasıl geliştiğini soruyoruz sanatçıya. “Birlikte çalıştığım korrepetitör Rayna Popova, değerli opera sanatçılarımızdan Alis Manukyan için olduğu gibi benim için de sahnede yaratılan görsellik ve dinleyiciyle kurulan iletişim önemli. Bu da çok yoğun ve titiz bir çalışma gerektiriyor. Biz işimizi her zaman karşımızdakilere saygı duyarak, profesyonel düzeyde yapıyoruz. Çok sık sahneye çıkmaktansa, bir projede yer aldığımda dinleyicilere bir öncekinden daha iyi bir performans sunabilmek önemli benim için. Bu konserde, bugüne kadar seslendirdiğim en büyük aryaları söyleyeceğim.”

Bozkurt, son olarak, Bülent Külekçi’yle ilk kez sahneye çıkacağını ancak işbirliklerinin devam edeceğini belirtiyor: “Bülent Külekçi ülkesini yurtdışında çok iyi temsil etmiş bir tenor. Onunla birlikte sahneye çıkmak çok güzel bir deneyim. Operadan anlayan, bizi seven herkesin o akşam orada, bizimle olmasını isterim.”

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik



Yazar Hakkında