Trans Onur Yürüyüşü 'her şeye rağmen' yapılacak

Orlando saldırısından sonra güvenlik nedeniyle yapılıp yapılmayacağı tartışma konusu olan İstanbul’daki 19 Haziran Trans Onur Yürüyüşü’nün ve 26 Haziran Onur Yürüyüşü’nün yapılacağı açıklandı.

Orlando’da 50 kişinin ölümüne neden olan IŞİD saldırısından sonra yapılıp yapılmayacağı tartışma konusu olan 19 Haziran Trans Onur Yürüyüşü ve 26 Haziran Onur Yürüyüşü’nün belirlenen tarihlerde yapılacağı duyuruldu.

Basın toplantısında konuşan İstanbul LGBTİ Derneği'nden Kıvılcım Arat, "Bu katliamlar birçok ülkede ve Türkiye'de çok defa karşımıza çıktı. IŞİD saldırılarını herhangi bir kalabalık içinde ya da bir iş merkezinde yapabiliyor. Sokaklarda yapıyorlar. Hedeflerinde çok geniş kesimler var. Bizler zaten her şekilde baskılar yaşıyoruz. 19 Haziran Trans Onur Yürüyüşü ve 26 Haziran'daki Onur Yürüyüşlerini yapacağız. Her şekilde direnmeye devam edeceğiz" dedi.

İHD İstanbul Şube Başkanı Şenel Karataş "Dün ABD'nin Orlando kentinde LGBTİ bireylerin gittiği bir barda IŞİD'in korkunç katliamını yaşadık. Orlando'da yaşanan bu vahşi katliamı kınıyorum" diye konuştu. "Bunun homofobik, nefret katliamı olduğunu söyleyebiliriz" diyen Karataş, "Bu katliamalar daha boyutlanarak devam edecek. Karşı mücadele içinde olacağız" ifadelerini kullandı.

47 yıl sonra

Kıvılcım Arat ise  28 Haziran 1969’da ABD New York’ta Marsha isimli bir trans kadının attığı bir taşla başlayan 'direniş'in bugün de aynen devam ettiğini söyleyerek şunları kaydetti: “Direniş'in başladığı tarihten bu tarafa 47 yıl geçti, ancak hem translara uygulanan şiddet, baskı ve hem de buna karşı direniş dünyanın her yerinde devam ediyor. 'Direniş'in ne kadar gerekli olduğuna dün Orlando şehrinde yaşanan katliamdan sonra bir kez daha tanık olduk. IŞİD çetelerinin bizim coğrafyamızda gerçekleştirdiği katliamları biliyoruz. Bu çeteye tırlarla silah taşıyanlar da sorumludur. Bizler Ezidi, Kürt ve  Nusayri halklarına dönük katliamlara susmadık, susmayacağız, her yerde karşı mücadele içinde olmaya devam edeceğiz."

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında