Suruç saldırısında 11 aydır ‘incelemeler hala devam ediyor’

20 Temmuz 2015’te Suruç’ta 33 gencin ölümüne sebep olan canlı bomba saldırısıyla ilgili olarak savcıyla görüşen aileler ve avukatlar, “Gizlilik kararı devam eden dosyanın ne aşamada olduğunu bilmiyoruz. Dava ile ilgili bir yol katledilmiş değil. 'İncelemeler hala devam ediyor' cevabını aldık" açıklaması yaptı.

Suruç katliamı için her ayın 20'sinde tutulan Adalet Nöbeti'ne katılan Suruç Aileleri İnisiyatifi ve Suruç için Adalet Platformu üyeleri, soruşturma savcısı ile görüştü. Görüşmeden sonra dava avukatlarından Gülhan Kaya, dava ile ilgili bir yol katledilmediğini belirterek, “Gizlilik kararı devam eden dosyanın ne aşamada olduğunu bilmiyoruz. Henüz bir dava açılması durumu da söz konusu değil. Dava ile ilgili bir yol katledilmiş değil. 'İncelemeler hala devam ediyor' cevabını aldık" dedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 2015’in 20 Temmuz’unda gerçekleşen ve Kobani’ye yardım için Suruç’ta bulunan 33 gencin ölümüne neden olan saldırıdan sonra  her ayın 20'sinde tutulan Adalet Nöbeti'ne katılan Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç için Adalet Platformu ve avukatlar, katliamın 11'inci ayında Urfa Adliyesi'ne gelip soruşturmayı yürüten savcı ile görüştü. Avukatlar dosyada gizlilik kararının devam ettiğini ve davada bir gelişme, ilerleme olmadığını aktardı.

Tek isteğimiz davanın açığa kavuşturularak sonuçlanması

DİHA’nın haberine göre, savcılık görüşmesinden sonra adliye önünde açıklama yapan Suruç’ta ölen Murat Yurtgül’ün annesi Şemsa Yurtgül, tek istediklerinin davanın açığa kavuşturulması olduğunu belirterek, “Çocuklarımızın eşyalarının tamamını halen alamadık, onların da çocukları yok mu, yürekleri yanmıyor mu? Tek isteğimiz davanın açıklığa kavuşturularak sonuçlanmasıdır” diye konuştu.

Dosyadaki gizlilik kararı devam ediyor

Savcılıkla görüştüklerini belirten avukatlarından Gülhan Kaya ise, dosyada gizlilik kararının devam ettiğine dikkat çekerek, “Savcıya gizlilik kararının ne zaman kaldırılacağı ve davanın ne zaman açılacağını sorduk ancak daha önce aldığımız cevaplara benzer 'incelemeler hala devam ediyor' cevabını aldık. Dosyanın ne aşamada olduğunu bilmiyoruz. Henüz bir dava açılması durumu da söz konusu değil. Dava ile ilgili bir yol katledilmiş değil. Ankara katliamı ile Suruç katliamı failleri arasında bağlantı olduğu, buna ilişkin kimi belgeleri basından öğrendik” dedi.

Ankara savcısıyla da görüştüklerini ve Suruç ile ilgili evrakların Ankara dosyasından çıkarılarak o evrakların tamamının Suruç dosyasına gönderildiği bilgisini aldıklarını belirten Kaya, “Kimi değişmelerin olduğu söyleniyor. Fakat bu dosyada bir gelişme yok. Bir yıla yaklaştı. Dosyada bir adım dahi yol katledilmedi. Bir kısım aile henüz eşyalarını almış değil. Bazı ailelerimiz bu talepte bulundular, ancak bu talebimizde bugün reddedildi” diye belirtti.

Gizlilik kararı kaldırılsın

Suruç katliamı dosyasındaki gizlilik kararının kaldırılması ve diğer katliamlarla olan bağlantılarının açığa çıkarılması talepleri yerine gelene kadar mücadelelerinin devam edeceğinin altını çizen Kaya, “Suruç için adalet herkes için adalet’ kampanyası her geçen gün büyüyor. Her ayın 20’sinde Adalet Nöbeti'nin tutuluyor. Bugünkü nöbette ve bundan sonraki nöbetlerde kararlılıkla devam edecek” dedi.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında