Ahmet Nesin’in eşi: Eşimle gurur duyuyorum

Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi yayın yönetmenliği yaptığı için tutuklanan Fincancı, Önderoğlu ve Nesin için gazeteci örgütleri bir basın açıklaması yaptı. Tutukluların serbest bırakılmasını isteyen örgütler, basın özgürlüğü için herkesi bu akşam saat 19.30’daki eylem için Galatasaray’a çağırdı.

Özgür Gündem ile dayanışmak için başlatılan 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katılan Prof.Dr. Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve yazar Ahmet Nesin’in tutuklanmasının ardından gazeteci örgütleri, sendikalar ve insan hakları örgütleri Özgür Gündem’in önünde bir basın toplantısı yaptı. Ahmet Nesin’in eşi Hilal Nesin, “Türkiye’de bir terörist var, o da zaten belli” diyerek tutuklamalara tepki gösterdi. 

Dayanışmayı büyütme çağrısının yapıldığı açıklamaya aralarında KESK, DİSK, TGS, İHD, THİV, TTB, TMMOB ve siyasi parti temsilcilerinin de olduğu birçok kurum ve kuruluş katıldı. Açıklamaya Ahmet Nesin’in eşi Hilal Nesin ve Şebnem Korur Fincancı’nın kızı Kardelen Fincancı da katıldı. ‘Özgür Basın Susturulamaz’ pankartıyla Özgür Gündem gazetesinin bulunduğu binanın önünde bir araya gelen grup tutuklamaların tamamen siyasi olduğu vurgulanarak, tutukluların derhal serbest bırakılması istendi.

“Tutuklamalar özellikle yapıldı”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, tutuklanan arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını isteyerek, “Bu isimleri tutuklamak, özellikle yapılmış bir şey. Türkiye’de basın özgürlüğü diye bir şey yok. Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı” şeklinde konuştu

"Bu ülkede bir terörist görüyorum, o da zaten belli" 

Eşinin gazetecilik yaptığı için tutuklandığını söyleyerek ‘terörist’ yakıştırmasını kabul etmediğini dile getiren Ahmet Nesin’in Eşi Hilal Nesin, “Eşimle gurur duyuyorum. Bir taraftan gazetecilik mücadelesi verilirken bir taraftan sarı basın kartları altında insanları öldüren, kendilerine gazeteci diyenleri yuhalıyorum. Eşim gazeteye destek verdiği için içeride. Fakat onlar ‘terör propagandası yaptığı’ için tutukladılar. Ben bu ülkede bir tane terörist görüyorum, o da zaten belli” dedi.

Ardından söz alan Prof.Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın kızı Kardelen Korur, “Annem korkunç ve saçma bir dönem içerisinde. Sonun başlangıcındayız” ifadelerini kullandı.

Sarayın siparişiyle tutuklandılar

Yargının Saray tarafından yönlendirdiğinin altını çizen Özgür Gündem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya da mücadelelerinin sonuna kadar süreceğini belirterek, “Saray tarafından ve sipariş üzerine çalışan yargı üç arkadaşımızı tutukladı. Özgür Gündem gazetesi muhaliflerin sesi oldu. Bugüne kadar onca baskı ve dayatmalara karşı geri adım atmadık, atmayacağız. Onlar ne kadar netse, biz de o kadar netiz. Dayanışma bu kadar kızdırıyorsa, demek ki doğru yoldayız. Demek ki, daha fazla omuz omuza olacağız, daha fazla el ele tutuşacağız. Bu karanlıktan, bu bataklıktan başka türlü çıkmak artık mümkün değil. Ya hep beraber, ya hiç birimiz. Ya el ele yürüyeceğiz, ya da tek tek yok edileceğiz. Artık her şey bu kadar net! Esnafın, emekçinin, ezilenin, Alevinin, tüm kesimlerin sesini duyurmaya devam edeceğiz. Yalnızca Özgür Gündem değil, saraya biat etmeyen herkes baskıya ve sindirmeye maruz kaldı. Saray siparişi üzerine verilen siyasi bir kararla üç arkadaşımız tutuklandı. Bizim dayanışmamız birilerini kızdırıyorsa, biz de daha fazla omuz omuza olacağız, daha fazla mücadele vereceğiz. Ya el ele yürüyeceğiz ya da bir bir yok olacağız” dedi.

İnan Kızılkaya’nın açıklamasından basın örgütleri tutuklamaları protesto etmek için herkesi bu akşam saat 19.30’da Galatasaray’da yapılacak eyleme davet etti.

 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında