Suriyelilere linç planı

Ankara’da bir grup, Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı Önder mahallesindeki bir parka sosyal medya üzerinden saldırı çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriyelilere vatandaşlık verileceğini söylemesinin ardından ülke çapında Suriyeli sığınmacılara beslenen nefretin boyutu da arttı. Son olarak Ankara’da bir grup, Suriyelilerin de kullandığı bir parka saldırı çağrısı yaptı. Suriyelilere dönük tehditler linç çağrısı boyutuna ulaştı. Sosyal medyada bir grup, Önder Mahallesi’nde yaşayan sığınmacıları linç etme çağrısı yapıyor. Saldırgan grubun buluşma noktası ise Alemdağ Parkı, İremce Düğün Salonu olarak gösteriliyor.

‘İntikam vakti’

Sosyal medyada örgütlenen grup, Suriyelileri hedef alan ırkçı paylaşımlarda bulunarak saldırı için çağrıda bulundu. Bir kişi, “1 dal sigara yüzünden kardeşimizi bıçaklayarak hastanelik eden sözde delikanlı ama ülkelerini bırakıp kaçıp gelen Suriyelilerden intikam alma vakti. Arkadaşlarınızı davet edin ne kadar kalabalık olursak o kadar iyi 5 bin kişiyle girsek yakar çıkarız” derken, bir başkası da kanlar içinde yatan birinin fotoğrafını paylaşarak, altına “Cumartesi günü adres belli, gelmeyen bizden değildir” diyerek bir linç girişimine açıkça destek çağrısında bulundu.

Hedef 40 bin sığınmacının bulunduğu Önder Mahallesi

Sosyal medyada, Ankara’da Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı Önder Mahallesi’ne dönük tehdit mesajları yayınlandı. ‘Suriyelilerden intikam alma vakti’ ifadelerinin yer aldığı mesajda buluşma yeri verilerek Önder Mahallesi’nin yakılması çağrısı yapıldı. Başka bir mesajda ise Suriyeliler tarafından işletilen dükkanlar hedef gösterildi ve isteyenin silah veya kesici alet anlamında kullanılan ‘emanet’i ile gelmesi vurgulandı.

Önder Mahallesi, Ankara Siteler Sanayi Bölgesi’nin yanındaki Altındağ İlçesi’nde yer alıyor, şu an 40 bin civarı Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı ve Türkiyelinin birlikte yaşıyor.

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında

1990 İstanbul doğumlu. Kültür sanat, müzik, insan hakları ve güncel politika haberleri yapıyor.