YÖK’ten rektörlere acil toplanma çağrısı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörlerini bu gün saat 14.00’te Ankara’da acil toplantıya çağırdı.

YÖK Başkanı'nın tüm üniversitelerin rektörlerini davet ettiği toplantı çağrısında "paralel devlet yapılanmasına ilişkin yükseköğretim kurumlarında şimdiye kadar alınan önlemler ve kararlar masaya yatırılacak, akademik camiamızın bu yapıdan tamamen temizlenmesi için atılacak yeni adımlar etraflıca görüşülecektir” denildi.

Toplantı sonrası rektörlerin "akademinin milli iradeye ve demokrasiye olan inancı ve saygısını" iletmek üzere Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ı makamında ziyaret edeceği duyuruldu.

'Camiamız temizlenecek'

YÖK Başkanlığı’nda gerçekleşecek toplantıda, darbe girişiminin görüşüleceği ve ‘paralel yapılanmayla’ ilgili alınan kararların masaya yatırılacağı belirtildi.  

YÖK’ten yapılan açıklama şöyle: "YÖK Başkanı Saraç başkanlığında düzenlenecek olan toplantıda öncelikle millet iradesine ve demokrasiye yönelik düzenlenen darbe girişimi görüşülerek paralel devlet yapılanmasına ilişkin yükseköğretim kurumlarında şimdiye kadar alınan önlemler ve kararlar masaya yatırılacak, akademik camiamızın bu yapıdan tamamen temizlenmesi için atılacak yeni adımlar etraflıca görüşülecektir. Toplantıda 'Başkan Saraç’ın açılış konuşması ile YÖK ve Türkiye’deki bütün üniversitelerce hazırlanan ortak açıklamanın okunması' safhası basına açık olacaktır. Devamında rektörlerle görüşme gerçekleştirilecektir.”

“Toplantı sonrasında YÖK Başkanı Saraç başkanlığındaki bütün rektörler (cübbeleriyle) 'akademinin milli iradeye ve demokrasiye olan inancı ve saygısını' iletmek üzere Meclis Başkanı Sayın İsmail Kahraman'ı makamında ziyaret edecektir.”

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında